‘ZNAM DA ME VIDIŠ ODOZGO…’ Očevi daju smjernice našim životima: ‘Hvala tata što si me naučio što su prave vrijednosti u životu’

Ilustrativna fotografija: Canva

U Hrvatskoj se 19. ožujka obilježava Dan očeva. Iako je Majčin dan jedan od onih datuma koji se naveliko slavi, očevi se nerijetko zanemaruju na “svoj dan”. Ipak, očevi su veliki dio života svakog djeteta, često požrtvovni i kao i majke, ispunjeni neizmjernom ljubavi prema svojoj djeci.

Povodom Dana očeva, naše smo čitatelje upitali na čemu su najviše zahvalni svojem ocu.

(FOTO) Evo kako slavne Hrvatice obilježavaju Dan očeva: ‘Kad je tata tu, sve je juhu hu’

“Naučio me i uči i danas, da je red, rad i disciplina uspjeh svega, u obitelji, poslu… Vrijedan za tri, a pun ljubavi i razumijevanja za nas i cijeli svijet. Da sam mogla birati boljeg oca, ne bih mogla boljeg izabrati. Moj Mika je moj kralj”, ponosna je njegova kćer.

“Na tome kaj sam imala tatu i imam ga još i danas, starog, gluhog i slabog vida, ali još je tu. Naučio me je realnosti, toleranciji i strpljenju. Hvala mu za to”, sažela je Zagrepčanka.

“Na ljubavi i podršci koju mi je pružio kroz djetinjstvo i mladost. Nažalost, izgubila sam ga prerano, kad mi je još puno trebao… Hvala tata što si me naučio što su prave vrijednosti u životu. Znam da me vidiš odozgo i da bi bio ponosan na mene danas”, emotivno se svojeg oca prisjetila jedna mlada dama.

“Na čemu nisam, to je pitanje”, jedan je od komentara.

“Zahvalna sam mu na dobroti i velikom poštivanju žena. Mislim da očevi ženske djece imaju potrebu i veliku ljubav prema ženskom rodu”, smatra jedna stanovnica Zagreba.

Mnogi su čitatelji odlučili kako neće štedjeti na komplimentima pri zahvali svojim očevima.

“Na ljubavi koju mi je nesebično pružao, čestitosti i poštenju koje je posjedovao i meni prenio”, jedan je od komentara.

“Na realizmu… Naučio me da budem svjestan svega dobrog, ali i svega lošeg u meni. Da dobre stvari napravim još boljima (ako mogu) i da loše ispravljam”, priznaje Zagrepčanin.

“Na njegovoj ljubavi i dobroti. Na šetnjama po njegovom Gornjem gradu i pričama o povijesti. O pričama za laku noć koje je sam izmišljao, pa smo ih zvali izmišljotine”, nostalgična je njegova sugrađanka.

“Na svemu, ali baš svemu. Sve to me izgradilo baš u ovakvu osobu kakva trebam biti”, zaključuje čitateljica.


Komentari