Zna se koje županije u ponedjeljak idu u štrajk! Među njima je i Zagrebačka

Foto: Boris Kovacev / CROPIX/Ilustracija

Točno u podne održana je presica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja na kojoj su objavili koje će škole štrajkati u ponedjeljak.

U ponedjeljak će u štrajku biti škole u pet kontinentalnih županija. Bit će to Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija.

“84,94 posto je štrajkalo jučer u srednjim školama. Ali ne broje se ljudi koji su na bolovanju, izletima, i slično, inače bi broj bio skoro 100 posto. Za danas za srednje škole 88,17 posto zaposlenih je u štrajku. Štrajk je nastavljen istim i malo većim intenzitetom”, rekao je na press konferenciji predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenihu srednjim školama Branimir Mihalinec.

Podsjetimo, danas je održan štrajk u osnovnim i srednjim školama u četiri županije: Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Međimurskoj te Varaždinskoj. “U te četiri županije, zajedno će štrajkati sve osnovne i srednje škole. Svaki dan u podne najavit ćemo u kojim županijama će se nastaviti štrajk”, kazao je jučer na konferenciji za mediji Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Sindikati su objavili jučer kako je u štrajku sudjelovalo u osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja navelo je kako je štrajkalo 68 posto zaposlenih u osnovnim i 65 posto zaposlenih u srednjim školama.


Komentari