Živi zid: Grad Zagreb dodijelio visoko koruptivan posao vrijedan 177 milijuna kuna

Facebook/Ivan Vilibor Sinčić

Stranka Živi zid ocijenila je da je posao popravka dječjih igrališta za koji je Grad Zagreb odabrao tvrtku Regoč u vrijednosti 177 milijuna kuna, visoko koruptivan te predstavlja pohlepno namještanje poslova Bandićevim “pajdašima”.

“Usred izvanredne situacije s potresom i pandemijom koronavirusa kada se javnim novcem mora upravljati izuzetno oprezno (…), gradonačelnik na najpodlije i podmukle načine pohlepno namješta visoko profitabilne poslove svojim pajdašima”, priopćili su iz Živog zida.

Prema dokumentima o javnoj nabavi koje su zviždači iz Gradske uprave dostavili toj stranci, Grad Zagreb 9. ožujka sklopio je s tvrtkom Regoč u vrijednosti 177 milijuna kuna za obavljanje posla popravak sprava za dječja igrališta i nabava rezervnih dijelova.

Živi zid navodi da je vrijednost tog posla u pozivu za javni natječaj bila 5 milijuna kuna, a da je na prihvaćenoj ponudi skočila na čak 177 milijuna.

Odluku o odabiru ponuditelja, navode, potpisao je gradonačelnik Milan Bandić, kojega “činjenica da je procijenjena vrijednost tog posla bila čak 35 puta manja, nije spriječila da pokuša realizirati još jedan u nizu koruptivnih poslova”.

“Zbog svih građana grada Zagreba moramo zaustaviti Bandićevo divljanje gradom. U protivnom, od grada nam neće ostati ništa”, izjavio je glavni tajnik stranke, Tihomir Lukanić.

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić ustvrdio je da gradonačelnik Bandić “očito osjeća da mu je kraj blizu”, pa  zato želi što je više moguće zadužiti grad, namiriti sebe i svoje jatake dok još može, dok još ima pečat i potpis kao gradonačelnik grada Zagreba”.

Komentari