‘ZGROZIO SAM SE U SVIM ELEMENTIMA!’ Nogalo o Ćorušiću: ‘On se ponaša kao da ništa nije zgriješio i to me posebno nervira’

Dr. Boro Nogalo (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Nakon što je objavio demantiji na izjave ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića, dr. Boro Nogalo svoj je potez objasnio i u studiju N1 televizije. Podsjećamo, Ćorušić je u gostovanju u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ komentirao situaciju u Dječjoj bolnici Srebrnjak i za loše stanje okrivio gradsku vlast i novu upravu.

“Za to je najviše kriv gradonačelnik Tomašević i nova uprava u gradu. Dijelom snosi krivicu i bivša vlast u gradu, a ja kao ravnatelj KBC-a Zagreb bio sam za to da mi to preuzmemo, no ispostavilo se da bi time preuzeli i obveze koje su stvorile ova i bivša gradska vlast. To onda nismo htjeli. Onda je grad Zagreb odustao od takvog modela, sam ne može dovršiti. Grad će nažalost izgubiti taj projekt, izgubit ćemo 66 milijuna eura zbog lijenosti gradskih struktura i neučinkovitosti bilo ove, bilo prethodne garniture”, poručio je dr. Ćorušić tada.

Nogalo je Ćorušićeve izjave o Srebrnjaku ocijenio netočnima, a cjelokupni dojam ga je, kako kaže, “zgrozio”.

“Gledao sam istup i zgrozio sam se u svim elementima tog intervjua. Način na koji se ponaša i na koji radi svoj posao, koji bi trebao biti poseban, on blati ne samo sebe, nego sve nas doktore. Ako je on osoba koja vodi najveću dječju bolnicu u državi, ako je osoba koja je stalno potencijalni ministar, ako je u HDZ-u predsjednik Odbora za zdravstvo, onda mi je potpuno jasno da je zdravstvo potpuno u banani u svakom pogledu”, rekao je Nogalo.

Upitan za komentar o medicinskim slučajevima kada se pogreške dogode, bivši ravnatelj Srebrnjaka istaknuo je da se greške događaju, ali da je Ćorušićev stav neprihvatljiv.

“Uvijek se može dogoditi nešto što nije predviđeno. On kao konzervativan i demokršćanin mora znati da Bog oprašta pokajnicima, a ne grešnicima. On se ponaša kao da ništa nije zgriješio i to je ono što mene posebno nervira. On nema nimalo skrušenosti u tom svom držanju”, zaključio je dr. Nogalo.

Komentari