Županijski sud USKORO ODLUČUJE o puštanju IVE SANADERA na slobodu

Youtube/Ivo Sanader

Danas ćemo saznati hoće li bivši premijer i čelni čovjek HDZ-a izaći na slobodu!

Ivo Sanader mogao bi u popodnevnim satima biti pušten iz Remetinca. Braniteljski duo zatražio je Sanaderovo puštanje na slobodu nakon odluke Ustavnog suda kojom je ukinuta presuda za afere Hypo banka i Ina-MOL.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović pozivaju se na odredbu zakona koja propisuje da optuženik u istražnom zatvoru ne može provesti više od tri i pol godine. Sanader je u Remetincu već gotovo četiri godine, što dosad nije bilo upitno jer je na snazi bila pravomoćna presuda koju je Ustavni sud u međuvremenu ukinuo i vrati proces na početak.

Uskoro odluka suda

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu koje razmatra zahtjev da se Sanadera pusti na slobodu prvi put se sastalo jučer, a današnje ročište započelo je u 13 sati. Odluka se očekuje uskoro. Ako sud prihvati apel Sanaderove obrane, bivši premijer već tijekom dana bi trebao izaći na slobodu, s obzirom da eventualna žalba tužiteljstva ne odgađa primjenu rješenja.

Njegova obrana nada se da će biti prihvaćena i žalba u slučaju Fimi-medija o kojoj će Vrhovni sud donesti odluku krajem rujna. U tom slučaju Sanader je nepravomoćno osuđen zajedno s HDZ-om, kojem je tada bio na čelu.


Komentari