ZRINKA PALADINO RAZOTKRIVA: ‘Cvjetni trg se događa i na Britancu’

Screnshoot/HRT

“Afera Cvjetni događa se i na Britancu”, kazala je Paladino.

Zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino, koja je za podizanje terase na Cvjetnom optužila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, gostovala je u emisiji Hrvatska uživo.

Rješenje o podizanju terase na Cvjetnom, tvrdi Zrinka Paladino, doneseno je mimo struke i u samo tri dana. “To sigurno ne bi prošlo na stručnom kolegiju kojeg u našem Zavodu nije bilo u posljednjih sedam godina”, kazala je.

Isto se dogodilo i na Britancu

Ista situacija dogodila s i na Britancu.

“Dana 5. rujna zamjenik pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo i uređenje, gospodin Ordulj donio je u Zavod dva projekta i uručio ih pročelniku Silviju Novaku. U tri dana projektna dokumentacija potpisana je i iznesena iz Zavoda. Gospodin Ordulj je s gradonačelnikom obilazio spornu izgradnju. Slična je situacija i s Britanskim trgom. Dokumentacija je urudžbirana krajem rujna i radovi su započeti. Međutim jutros u bazi nisam našla podatke o zaključenosti predmeta, a nije ni pokrenuta obustava radova”, kazala je Paladino. Sve to, dodala je, nije moglo biti pokrenuto bez odobrenja Zavoda i institucije bi morale reagirati.

>>>RASKRINKALA POZADINU DOGAĐAJA NA CVJETNOM I PORUČILA: ‘Vjerojatno će me udaljiti!’

Situacija u Zavodu je, kazala je Paladino – poražavajuća i ponizavajuća po struku. Smatra da ju je iz procesa odlučivanja isključio pročelnik Novak. Dodala je kako je nekoliko puta na to upozoravala gradonačelnika Bandića. Za događaje na Cvjetnom trgu, po njezinu mišljenju, odgovorni su svi iz hijerarhijske strukture koji su donijeli hitno rješenje. Naglašava da rješenje za gradnju na Cvjetnom nikada ne bi potpisala.

>>>BRITANAC SE PRETVARA U OVO? Otkriveno zbog čega je uklonjena Kava Tava! (FOTO)

 

“Radi se o kulturnom dobru, koje je zaštićeno Ustavom i s njim se ne smije igrati”, kazala je. Naglasila je kako svi djelatnici zbog obrane svog integriteta moraju postupati u skladu sa zakonom i moralom. Upozoravala je, dodaje – većinu zaposlenika Zavoda da urudžbiraju sve faze izdavanja pojedinih dozvola. Rijetki su to poštovali, iako je to jedini način da dokažu kako su se stvari odvijale”, zaključila je Paladino.

Komentari