ZRINJEVAC POTKRADA GRAĐANE? DJEČJA IGRALIŠTA DUPLO SKUPLJA!

FOTO: h-alter.org

RTL-ova emisija Potraga otkrila je nebuloze u nabavi opreme za parkove i dječja igrališta. Kažu kako Zrinjevac naplaćuje svoje usluge i opremu duplo više nego što bi ispalo da se otišlo direktno do dobavljača. Tako jedna obična drvena klupa košta 3500 kuna, kanta za otpad košta 1240, a nabava sprave za igralište u Remetinečkom Gaju koštala je enormnih 440 tisuća kuna plus PDV, što je za 260 tisuća kuna više nego kod dobavljača.

Iz razgovora s udrugama i inicijativama koje su sudjelovale u uređenju parkova otkrilo se kako privatne firme su puno povoljnije nego Zrinjevac. Za uređenje kučice spremišta kraj wc-a od niti 4 kvadrata na trgu Petra Krešimira IV, Zrinjevac je izdao račun na 287 tisuća kuna, što bi bilo oko 10 tisuća eura po kvadratu kućice.

Još jedan dobar primjer poslovanja Zrinjevca je uređenje parka u spomen braniteljima na Laništu. Naručeno je 20 klupa po 2950 kuna bez PDV-a te 8 koševa po 1240 kuna po komadu. Projekt je bio naplaćen 35 tisuća kuna, a fascinantna je činjenica ta što nisu ni isporučili svu opremu, nego samo šest klupa i jedan koš.

Iz analize je potvđeno kako su poslovi preko Zrinjevca skuplji od 40-50 posto. Iz Zrinjevca su nam odgovorili kako na cijenu utječu fiksni troškovi, administracija, režije, troškovi nabave te trošak plaća djelatnika.


Komentari