Zrakoplov Croatia Airlinesa usred leta za Zagreb morao ugasiti jedan motor

Facebook/ Ilustracija

Na jučerašnjem letu Croatia Airlinesa iz Londona u Zagreb došlo je do neočekivanih vibracija, zbog kojih su piloti morali ugasiti motor.

Iz aviona koji je uzletio oko 16:40 s aerodroma Heathrow, oko pola sata prije slijetanja u Zagrebu u avionu se začula buka i osjetile su se vibracije.

“Zvučalo je kao problemi s kotačima, ali je onda kopilot rekao da je jedan motor otišao pa su ga morali ugasiti”, kazao je Indexu jedan od putnika na letu OU 491. Putnici jesu bili iznenađeni, ali u avionu nije bilo nikakve panike.

Iz Croatia Airlinesa je Indexu rečeno da je “na redovitom letu iz Londona došlo do indikacije vibracija na motoru zrakoplova Airbus 320, zbog čega je pilotska posada primjenila striktno predviđenu proceduru proizvođača zrakoplova za ovakve situacije i preventivno ugasila jedan motor”.

“Zrakoplov je sigurno sletio u 20:30 u zračnu luku Franjo Tuđman s jednim ugašenim motorom. Napominjemo da su civilni zrakoplovi, konkretno zrakoplov Airbus, konstruirani i proizvedeni tako da ovakve situacije ne utječu na sigurnost letenja odnosno putnika te da zrakoplov može potpuno sigurno sletjeti s jednim upaljenim motorom”, rekao je glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.


Komentari