ZRAČNA LUKA ZAGREB NAJBOLJA U EUROPI: Prepoznata u grupi od 2 do 5 milijuna putnika

Facebook

Struka je zagrebačku Zračnu luku proglasila jednom od najboljih u Europi. Prema istraživanju kvalitete usluga, ACI/ASQ (Airports Council International/Airport Service Quality), Zračna luka Franjo Tuđman najbolja je u Europi u kategoriji od 2 do 5 milijuna putnika treću godinu zaredom.

Istraživanje je provedeno tijekom 2020. godine, koja je zbog pandemije koronavirusa za avioprijevoznike bila izuzetno zahtjevna. Osim pandemije, Zračna luka Zagreb morala se nositi i s potresima. Lufthansa je zbog pandemije otkazala sve letove na liniji Munchen – Zagreb – Munchen u nadolazećoj ljetnoj sezoni. Iz Croatia Airlinesa još nisu potvrdili ljetni red letenja, no trenutno je u rezervacijskom kalendaru hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika moguće kupiti kartu za direktne letove između Zagreba i Munchena od prvog dana ljetnog reda letenja, poručuje Croatian Aviation.

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu da su nas putnici i korisnici usluga i u 2020. godini prepoznali i nagradili kroz istraživanje ACI/ASQ, u jedinstvenoj anketi kojom se mjeri zadovoljstvo putnika uslugama zračne luke, te što smo treću godinu zaredom proglašeni najboljom zračnom lukom u Europi, u grupi zračnih luka od 2 do 5 milijuna putnika. Osobito smo sretni što su prepoznati i naši značajni napori kako bismo i u ovim zahtjevnim okolnostima osigurali najbolju moguću uslugu, prije svega vodeći računa o zaštiti zdravlja i sigurnosti naših putnika, radnika, poslovnih partnera i korisnika naših usluga.

Pred nama je skori početak ljetnog reda letenja, svi se nadamo postupnom oporavku prometa i nastavku uobičajenih poslovnih aktivnosti u kojima ćemo slijediti svoju viziju da budemo vodeća, inovativna zračna luka u regiji s jakim fokusom na jačanje zadovoljstva korisnika i izvrsnost usluge i tako opravdati ove vrijedne nagrade”, izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik uprave Zračne luke Zagreb.

Airports Council International dodjeljuje nagrade na temelju mišljenja putnika o aerodromskim uslugama i iskustvu putovanja.


Komentari