Zračna luka Franjo Tuđman: ‘Prihvatili smo sve avione s organima za transplantaciju’

FOTO: Facebook / Zračna luka - Zagreb Airport

Više organa iz inozemstva koji su bili donirani putem organizacije Eurotransplant Hrvatska je morala odbiti zbog nemogućnosti polijetanja/slijetanja zrakoplova iz zagrebačke Zračne luke “Franjo Tuđman” u noćnim satima u prvim mjesecima nakon njezina otvaranja’, pisao je Večernji list, a ovu su im informaciju, kako navode, potvrdili liječnici, pacijent koji je zbog toga tada ostao bez organa koji mu znači život, a potom i Ministarstvo zdravstva.

‘Upravo su nam iz Ministarstva zdravstva neslužbeno poručili da je najvažnije da je ta mučna situacija riješena te da se danas više ne ponavlja. A riješena je nakon apela pojedinih liječnika koji su, kako doznajemo, kontaktirali i alarmirali Ministarstvo zdravstva nakon što su morali odbiti donirane organe nekoliko puta i potom je uslijedila zajednička akcija s Ministarstvom prometa’, piše list.

Uslijedila je reakcija Zračne luke.

‘Zračna luka Franjo Tuđman od otvorenja 28. ožujka 2017. godine prihvatila je i otpremila sve zrakoplove s organima za transplantaciju. Ovim putem želimo istaknuti da nije točan niti jedan od navoda koji se u tekstu ističe, a odnosi se na neistinitu tvrdnju da zračna luka nije bila noću otvorena i da zrakoplovi sa doniranim organima sa zračne luke nisu mogli polijetati/slijetati u prvom mjesecima nakon njezina otvaranja.

Zračna luka Franjo Tuđman od prvog dana prometovanja na novom putničkom terminalu, 28. ožujka 2017. godine otvorena je za sav promet 24 sata i nikada se nije dogodilo da je bilo koji zrakoplov sa organima za transplantaciju odbijen niti u slijetanju niti u polijetanju sa zračne luke’, navode, među ostalim, u svom priopćenju.


Komentari