PROJEKT VRIJEDAN 331 MILIJUN EURA: ‘Napokon zračna luka dostojna jedne turističke zemlje’

Zračna luka zagreb, pleso, dr. franjo tuđman

U Zagrebu je niknula nova zračna luka, čije se otvorenje očekuje u ožujku 2017., a već je sad spremna za tehnički pregled!

Uređena je velika zgrada, ispred koje se nalazi parkiralište s čak 1100 parkirnih mjesta. Novi terminal vrijedan je 331 milijun eura, proteže se na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, od kojih će se prve dvije koristiti za dolaske, a druge dvije za odlaske. Već su postavljene stolice u čekaonicama, uređaji za skeniranje prtljage i šalteri za check-in koji će biti 30. Novi terminal će u prvoj fazi moći primiti do 5 milijuna putnika, a povećanjem broja putnika iznad tog broja, kapacitet će se povećati na čak 8 milijuna putnika.

“Nadam se da će svi putnici ostati impresionirani našim novim terminalom koji će predstavljati lijepa ulazna vrata u Hrvatsku i nadam se da će u budućnosti postati zaštitni znak Zagreba i cijele Hrvatske”, rekla je za 24sata.hr Dajana Grbavac Mišetić iz Zračne luke Zagreb.

Međunarodnu Zračnu luku Zagreb tj. Zračnu luku dr. Franje Tuđmana na 30 godina u koncesiju je uzeo francuski konzorcij ZAIC kojeg čine Aeroports de Paris Management, Bouygues Batiment International, TAV Airports, Viadukt, Marguerite Fund i IFC, član grupacije Svjetske banke.


Komentari