Zoran Vučić osuđen za ubojstvo punca pred djetetom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

“Ubili ste čovjeka koji vam je obiteljski bio blizak. Osim toga, ubili ste čovjeka koji je vama i vašoj obitelji pružio krov nad glavom kada su vam socijalne službe htjele oduzeti dijete. Sudsko vijeće kod vas nije primijetilo ni empatije ni sućuti kada ste pričali o ubijenom, a sve to vam je cijenjeno izuzetno otegotnim” kazao je među ostalim sudac Tomislav Juriša, dok je obrazlagao zašto je vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod njegovim presjedanjem nepravomoćno osudilo Zorana Vučića (53) na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora, piše Večernji list.

Vučić se teretio da je u ožujku ove godine u suterenskom stanu u Prilazu Gjure Deželića s devet ubodnih i reznih rana usmrtio svog punca Ivana Bodrožića. Pri tome je ozlijedio i svoju izvanbračnu suprugu, Bodrožićevu kćer, koja je tijelom pokušavala zaštiti svog oca od smrtonosnog napada. Da stvar bude gora sve se to odvijalo pred očima maloljetnog Vučićeva sina.

Prema nepravomoćnoj presudi, Vučić je dobio šest i pol godina za ubojstvo, šest mjeseci u za ozljeđivanje izvanbračne supruge te dvije i pol godine za povredu prava djeteta. U zbiru mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora, a uz to mu je izrečena i mjera obvezatnog psihijatrijskog liječenja.

U obrazloženju presude sudac Juriša je kazao da je nesporno utvrđeno da je Vučić ubio Bodrožića na način na koji je naveden u optužnici. Naveo je da su to potvrdili i iskazi svjedoka, kao i DNK koji je nađen na dršci noža te na Vučićevoj odjeći.  – Prema nalazu vještaka vi ste bili bitno smanjeno ubrojivi, što vam je cijenjeno kao olakotna okolnost. Vještak je kazao da imate shizoidni poremećaj ličnosti, te da ste duboko anksiozno depresivna osoba na koju je štetno djelovala uporaba kanabinoida. Tijekom ovog postupka utvrđeno je i da je vaša obitelj bila visoko nefunkcionalna te da su sukobi vas i žrtve bili česti. No ako ste se osjećali ugroženim, ako niste pristajali na takve uvjete života, jednostavno ste mogli sve to prekinuti i otići – kazao je sudac u obrazloženju.


Komentari