Zoološki vrt otvorio ISTOČNI ULAZ, nakon 33 godine vraćaju se KARTE SA SLIKAMA ŽIVOTINJA

ZAGREB.HR

Modernizacija vrijedi gotovo 40 milijuna eura.

Gradonačelnik Grada Zagreba prvi je posjetitelj Zoološkog vrta koji je u vrt ušao s novoizgrađenog, istočnog ulaza uređenog u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta. Projekt modernizacije  vrijedan je gotovo 40 milijuna kuna, sufinanciran je 95% iz sredstava strukturnih EU fondova. Otvorivši jučer novi ulaz zajedno s djecom iz grupe Eko Eko iz Osnovne škole Dobriše Cesarića, gradonačelnik je naglasio da je riječ o novoj prepoznatljivoj vizuri Zoološkog vrta, parka Maksimir i grada Zagreba.

Ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković kazala je kako je otvaranje istočnog ulaza bitno za daljnju uspješnu provedbu projekta modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu. Kraj radova očekuje se koncem iduće godine. Ravnateljica je napomenula kako će od idućeg mjeseca, nakon 33 godine svi posjetitelji ponovo moći kupiti dugo očekivane ulaznice sa slikama životinja. 

“Dosada su završena tri manja projekta u sklopu glavnog projekta modernizacije. Završena je sjeverna ograda, centralna kotlovnica koja grije sedam objekata unutar gospodarskog dvorišta Zoološkog vrta, a danas smo se okupili kako bismo otvorili istočni ulaz u Zoološki vrt” rekla je ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković, prenosi HRT.

Nakon otvorenja novog ulaza, gradonačelnik je obišao radove u zapadnom dijelu Vrta i rekao kako oni napreduju prema zacrtanim planovima i kako će Zagrepčanke i Zagrepčani, kao i strani gosti moći uživati u novim atrakcijama i životinjama već u proljeće 2016. godine. “Grad Zagreb će nastaviti podupirati daljnje projekte modernizacije ovoga Vrta koji je ponos našega prekrasnog grada”, kazao je gradonačelnik Bandić.

Istočni ulaz Zoo-a će sve do ljeta 2016. biti jedini ulaz u VRT, do sada je ulaz bio sa glavnog ulaza u Maksimir, a sada je zatvoren jer kreće rekonstrukcija zapadnog dijela Zoološkog vrta. Otvorenje istočnog ulaza je dobar potez za Zoološki vrt jer je sam pristup olakšan ulaskom s ceste, a i tramvajska stanica je svega nekoliko minuta hoda. Moderni ulaz trebao bi omogućavati kvalitetniji i bolji protok posjetitelja i samim time povećati kvalitetu usluge koju nudi Zoološki vrt.

>>>Od 270 prijedloga, prvi mravojed u povijesti ZOO vrta nosi ime OLIVER

>>>Stigao nam je PRVI ZAGREBAČKI MRAVOJED


Komentari