Zoo Vrt dobio prinovu: Pomozite u odabiru imena za ovu preslatku bebu

Press

Nakon godinu dana iščekivanja.

Glavna zvijezda u vanjskoj nastambi južnoameričkih nizinskih tapira u Zoološkom je vrtu grada Zagreba majušna ženka rođena prije tri tjedna. Simpatičnu tapiricu na svijet je donijela sedmogodišnja Adina.

 

Press
Press

 

Nakon godinu dana iščekivanja koliko traje trudnoća u tapira, prinovi se razveselio i otac Robi. Taj muževni 13-godišnjak pažljivo nadzire što se događa u blizini njegove ljubimice. Beba tapira u Maksimiru odlično napreduje. Iako prvih osam mjeseci siše mlijeko, može je se vidjeti kako pokušava uhvatiti lišće brsta. Time oponaša svoju mamu. Mnoge djelatnike Vrta oduševila je svojim izgledom, tijelo joj krase točke i pruge.

Press
Press

Naime, ti danas jako moderni uzorci malim tapirima omogućuju da se bolje uklope u vegetaciju prašume. Stapajući se sa svjetlom i sjenama u prirodi bolje se štite od grabežljivca. No, šarmantne uzorke mala će tapirica izgubiti nakon prvog rođendana.

Sada joj se traži ime. Građani imena mogu predlagati do četvrtka, 20. travnja, putem Facebook stranice Zoo Vrta. Ocjenjivački sud Vrta izabrat će najbolje i nagraditi predlagatelja.


Komentari