ZNOJNI U TRAMVAJU! U nekim ne radi klima, a u drugima: ‘Novi tramvaji kruže gradom s upaljenim grijanjem’

Tramvaji u remizi (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Da je ljeto to svi znamo, a da ono nosi specifičnosti to također znamo. Pogotovo kada je u pitanju zagrebački promet tijekom ljetnih mjeseci. No, ovoga puta nećemo o sanaciji prometnica, već o uvjetima vožnje u ZET-ovim busevima i tramvajima.

Jučer smo objavili pismo potresene čitateljice koje se doslovce, sjedeći – preznojila.

“Na posao krećem oko 6 sati ujutro i ono što me je zaprepastilo je pakao u šestici. Onda možete zamisliti kakva je situacija popodne. Dok je u novim tramvajima temperatura ljeti pretežito ugodna, u starim tramvajima smo, čini mi se, prepušteni na otvaranje prozora. Preznojim se dok dođem do posla-sjedeći! A o čistoći da ne pričam. Znam da je kriza, ali kada će konačno ZET poraditi na tome?”, upitala nas je čitateljica.

Povodom toga, upit o tome koliko je tramvaja i autobusa klimatizirano poslali smo ZET-u, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Tramvaj (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Muke po gradskim tramvajima!

Danas pak, isti problem, ali drugog uzroka. Kako nam je opisala čitateljica – umjesto da hladi, oni griju!

Novi tramvaji kruže gradom s upaljenim grijanjem. Toliko o tome. Ušla sam u sedamnaesticu prije dva-tri dana, na Savskoj i svega četiri stanice sam jedva izdržala. Nema zraka, gušim se unutra. Nakon toga ušla sam u novu sedmicu kod Savskog mosta i u njoj je normalno klima bila uključena i bilo je vrlo ugodno. Ovisi o vozaču. ZET im treba dati jasne upute za rad u ovakvim uvjetima i obvezati ih da se pridržavaju. Jer očito sami ne znaju upravljati vozilom kada su ljetne vrućine”, opisala nam je svoju situaciju čitateljica.

Baš kao što smo ranije napomenuli, odgovor od ZET-a koliko je tramvaja i buseva klimatizirano, objavit ćemo čim ga dobijemo, a do tada vas pozivamo da nam se i dalje javljate s vašim pričama na [email protected].


Komentari