Znate li koliko će te dodatno platiti doček nogometaša? Cifra je visoka

Građani Zagreba platit će još 106 tisuća kuna za doček nogometnih reprezentativaca nakon srebra na Svjetskom prvenstvu.

Jasno je to iz odluke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koja je objavljena na stranicama Grada.

U njoj je Bandić odobrio isplatu 106.000 kuna “za konzumaciju jela i pića u vezi događanja koja su se odvijala u Kavani na adresi Trg bana Josipa Jelačića 9 prilikom dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske pri povratku sa Svjetskog nogometnog prvenstva”.

Troškove jela i pića za političare i ostale uzvanike platit će se iz – proračunske zalihe.

Sredstva iz točke 1. ovog zaključka isplatit će se, sukladno dostavljenim računima, tvrtki Plesnjak d.o.o., stoji u odluci.

Toj je odluci priloženo i obrazloženje. U njoj, u najkraćim crtama, piše da se trebalo osigurati “posebno mjesto okupljanja za sve uglednike i goste gradonačelnika i Grada Zagreba jer je doček probudio veliki interes nacije” te da je Kavana na zagrebačkom glavnom gradskom trgu bila jedino pogodno mjesto.

“S obzirom da se radilo o izuzetno važnom događaju ne samo za sport, već i za sve građane grada Zagreba kao i za sve goste grada Zagreba koji su toga dana boravili u gradu organizirao se doček nogometne reprezentacije na Trgu bana Josipa Jelačića. Sam doček je probudio veliki interes nacije te je bilo potrebno osigurati posebno mjesto okupljanja za sve uglednike i goste gradonačelnika i Grada Zagreba. Prema procjeni organizacije jedino moguće rješenje s obzirom na lokaciju samog dočeka je Kavana na lokaciji Trga bana Josipa Jelačića koja je naposljetku ugostila sve važne dužnosnike Republike Hrvatske, sportske djelatnike, sportaše i ostale. Gradonačelnik Grada Zagreba potpisao je suglasnost o korištenju proračunske zalihe u iznosu od 106.000,00 kuna u svrhu financiranja dočeka Hrvatske reprezentacije Hrvatske.

Slijedom navedenog, gradonačelnik Grada Zagreba usvaja dostavljeni prijedlog Zaključka o korištenju sredstava proračunske zalihe”, piše u obrazloženju, prenosi Index.hr.


Komentari