Znate li koje se sve intrige vežu za Bandićevog čovjeka, glavnog koordinatora zagrebačkog stožera? Lista je podulja…

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pandemija koronavirusa koja se intenzivirala u Zagrebu, iz prvog je plana izgurala predstavnike Nacionalnog stožera, dok je ulogu glavnog koordinatora za metropolu preuzeo Zvonimir Šostar, što je i razumljivo budući da se radi o ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koji je usput rečeno jedan od najdugovječnijih suradnika zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Od početka pandemije Šostar u medijima nastupa s velikom dozom opreza no unatoč tome teško je ne zamijetiti da je baš on bio jedan od prvih zagovornika nošenja maski u ugostiteljskim objektima.

Uz to što koordinira zagrebačkim djelom pandemije, Šostar se u javnosti pojavio i zbog afere suhi led, na posljednjem svjedočenju u veljači ove godine svjedok je Šostaru na sudu bio upravo Bandić.

USKOK ga tereti da je sa stručnom suradnicom Mirtom Lončar tvrtki Ekoturs koju su vodili Davor Ljubić i Goran Žonje omogućio da dobiva poslove čišćenja klimatizacijskih i ventilacijskih sustava u zagrebačkim sportskim dvoranama skupom metodom suhi led. Prema optužbi ona zapravo nije niti korištena, a Uskok smatra kako je navedena tvrtka tek djelomice obavljala poslove čišćenja odradivši time posao vrijedan manje od 14 milijuna kuna, dok su od Grada naplatili više od 50 milijuna kuna. Višak od 39 milijuna kuna čelni ljudi Ekotursa prema Uskoku izvlačili su iz tvrtke fiktivnom suradnjom s par drugih tvrtki, a sumnja se da su Šostara za ta pogodovanja nagrađivali pa se tako Ljubića tereti da mu je predao neutvrđenu svotu, ali i da mu je osobno i na teret firme plaćao troškove putovanja, hotela i ribolova u iznosu od oko180 tisuća kuna.

Skandal sa striptizetama iz 2007. godine jedan je od onih koji su obilježili Šostarovu karijeru, a govorilo se i da je sam sebi kao ravnatelj ustanove za psihičke bolesne osobe isplatio 118 tisuća kuna. Tvrdilo se i da je poduzetniku Vlatku Petroviću pomagao pri zapošljavanju sina u zagrebačkoj bolnici Rebro. Dovođen je u vezu sa zagrebačkim maserom Nebojšom Perunovićev Panchom pa je bio primoran demantirati veze sa stanovitom Sarom s kojom se prema nekim tezama družio.


Na koncu se u probleme uvalio i zbog slike od 13 tisuća eura koja je nestala iz Banskih dvora da bi je poslije našli kod Šostara koji ju je kasnije morao vratiti zakonitoj nasljednici jer ju je dobio od prijatelja koji su je uzeli od vlasnice mimo njenog znanja, prenosi Dnevno.

Komentari

loading...