Znate li koja je poveznica između stomatologije i umjetnosti? Kiparstvo

Foto: Borna Kos

Jučer je u likovnom centru grada Zagreb i memorijalnoj zbirci Joze Kljakovića otvorena izložba kipara i umjetnika Petra Hranuellija pod nazivom “Zub”.

“Zub je bitan kao činjenica, pojava i skulptura. Biti dobar stomatolog znači biti dobar kipar. Htio sam povezati priču između zubara i kiparstva” rekao je gospodin Hranuelli.

Na otvaranju izložbe bio je i gospodin Tihomir Habjanec, koji je zubar po struci. Istaknuo je kako bi umjetnik mogao biti zubar.

Foto: Borna kos

“Apsolutno bi mogao biti zubar, na neki način i mi smo kipari. Iz ničega stvaramo nešto. Iz jednog grumena kamena kipari stvore umjetnost, a mi zubari slično radimo” rekao je gospodin Habjanec.

Ova izložba savršena je za promociju likovnog centra grada Zagreba i memorijalne zbirke Joze Kljakovića.

“Naš program smišljen je za gostujuće umjetnike unutar memorijalne zbirke Jozo Kljaković, gdje osim prominentnih hrvatskih umjetnika promoviramo i stalni postav. Program je osmišljen zbog popularizacije Zbirke kod svih dobnih skupina kako bi se stekla navika dolaska u ovaj prostor. Mnogi posjetitlji su nam priznali kako su po prvi put ovdje, zato je naša misija pretvoriti Zbirku u mjesto okupljanja umjetnika i ljubitelja umjetnosti” rekla je Lidija Fištrek, kustosica Zbirke.

Foto: Borna Kos

Izložbu možete posjetiti do kraja mjeseca, a ulaz je besplatan.


Komentari