Znate li ga i vi? ‘Najbolji ZET – ov vozač kojeg je Zagreb ikada imao’

Facebook

Svakodnevno slušamo pritužbe na vozače ZET – a, svakodnevno pišemo o incidentima i sukobima zbog kojih oni dobri, susretljivi i ljubazni ZET – ovci ostaju u sjeni. A ima ih više no što primjećujemo, baš kao i materijala za pisati o dobroti i ljudskosti.

Jedan od takvih je i ZET – ovac Marijan, vozač kojeg su stanovnici Španskog upamtili, zbog osmijeha i nekoliko lijepih riječi kojima ih je uveseljavao.

Svoje sjećanje na Marijana sa susjedima je podijelio i Marko, nekadašnji stanovnik Španskog koji ovaj kvart, međuostalim, pamti i po ovom dragom ZET – ovcu.

“Odrastao sam u Španskom, svaku nedjelju bio sam u Španskom na misi, šetao placem Španskog … Ali nikada neću zaboraviti kako je predivno Špansko bilo kada je vani padao snijeg, noćna šetnja s djedom i bratom… nešto predivno što ostaje zauvijek u sjećanju … Bilo je to 1999. godine, išao sam u 5.A. razred OŠ Grofa Janka Draškovića kada sam ušao u ZET-ov autobus. Vozač ZET-ovog autobusa koji je vozio na toj relaciji poželio nam je dobro jutro, a na izlazu iz autobusa poželio nam je ugodan i lijep vikend.

Nakon toga, redovno sam se u školu vozio s njim, stajao sam bliže ulazu kako bi mogao pričati s njim. Kada bih kasnio na autobus vidio je da trčim te bi me pričekao.

Kada smo odselili u Varaždin, nakon 16 godina ponovno sam došao u Zagreb te posjetio svoj bivši kvart. Ušao u autobus, a vozio je upravo on –  već ostario, ali lice se nikad ne zaboravlja . Ako ikad ponovno dođem u Špansko volio bih ponovno sresti najboljeg ZET-ovog vozača kojeg je Zagreb ikada imao”, napisao je Marko s kojim su se složili i ostali stanovnici Španskog, izrazivši tugu jer Marijan više ne vozi na njihovoj realaciji.

No, vjerujemo da putnici na njegovoj sadašnjoj ruti imaju osmijehe na licima zahvaljujući jednom ZET – ovcu.


Komentari