‘ZNAM DA SAMO RADE SVOJ POSAO, ALI…’ Pohvala ‘nevidljivim ženama’ zagrebačkih ulica rastopila društvene mreže

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX (ilustracija)

U užurbanoj zagrebačkoj vrevi, često mnogi ne stignu primjetiti druge ljude, a pogotovo one koji svojim radom uljepšavaju gradsku svakodnevnicu, poput čistačica i djelatnika koji održavaju javne površine.

No Zagrepčanka Nataša Briski uočava i cijeni takve stvari, a ne znajući gdje drugdje izraziti zahvalnost gradskim djelatnicima, svoju je poruku poslala putem društvenih mreža, u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”.

“Ne znam gdje i kako to inače napraviti, pa bih ovim putem htjela pohvaliti tete koje održavaju toalete u Maksimiru, na Mirogoju i u Cesarčevoj. Tete na Mirogoju čak ukrase toalete maćuhicama ili nekim drugim cvijećem u tegli. Jasno mi je da one “samo rade svoj posao”, no svejedno mislim da zaslužuju pohvale, da znaju da nisu nevidljive i da se njihov ne baš zahvalan posao i te kako primijeti I one su jedan od razloga zakaj volim Zagreb”, poručila je Nataša.

Screenshot: Zakaj Volim Zagreb

Za Zagreb.info je istaknula i da te žene doista trebaju biti pohvaljene poslodavcu, odnosno, Zagrebačkom Holdingu.

“One su prosječnom građanu skoro pa nevidljive, odrađuju jedan relativno nezahvalan posao za (pretpostavljam) mizernu plaću, a zaista ga obavljaju i više nego savjesno -zagrebački javni toaleti (koji su besplatni) uistinu su super održavani zahvaljujući našim tetama”, otkrila nam je Nataša motive koji su je potaknuli na objavu.

Natašina objava je privukla brdo komentara drugih Zagrepčana. Također su pohvallili čiste i mirisne WC-e i to ne samo na Mirogoju, već i na Miroševcu, te Britancu.

“Velik respekt i puno pozdrava ženama i hvala na vrijednom radu. Ima nas koji to cijenimo, a i želimo da imate zasluženo veće plaće, jer se od divljenja ne živi”, “Vrijedne ruke uvijek zaslužuju pohvale no nažalost previše se toga uzima zdravo za gotovo” “Kako je malo potrebno za sreću i svaka čast gospođama koje sa ljubavlju rade svoj posao, ljepše i njima i nama”, “Sitne stvari čine život lijepim, živjele tete”, nizali su se komentari pohvala i podrška čistačicama, ali i čistačima.


Komentari