ZNA SE TKO JE KRIV! Evo što se krije iza razbijene Škode zagrebačkih registracija u Splitu

Foto: Facebook

Priča o razbijenom automobilu zagrebačkih registracija u Splitu dobila nastavak, točnije, sasvim novi preokret. Nakon što se društvenim mrežama proširila fotografija razbijenog automobila, mnogi su odmah zaključili da je riječ o namjernom činu iz mržnje. Međutim, ispostavilo se da je sve bila puka slučajnost.

“Bio je ponedjeljak ujutro kada je Mateo što se krije iza uništenog autaj iz Velike Gorice svojom Škodom zagrebačkih tablica došao u Split na promociju diplome svoje djevojke, koja je u gradu pod Marjanom studirala. Mladi su ljudi, došli su autom, možda i koji dan ranije, ljeto je, vrijeme je i za dobar provod. No tog ponedjeljka su svoje vozilo ostavili na gradskom parkiralištu kod Starog placa. Na povratku su imali što i vidjeti, njihova Škoda je razbijena, staklo na stražnjim vratima uništeno. Jedino oštećeno vozilo na parkiralištu. Razlog – nepoznat?

Toga jutra u 10 sati bejzbolaši splitske Nade imali su svoj uobičajeni trening na Starom placu odmah u susjedstvu parkirališta. Iako uvijek dobro osiguraju ogradu igrališta i treniraju na sasvim suprotnoj strani, tog ponedjeljka ujutro jedna je od petstotinjak ispucanih loptica preletjela ogradu i završila na stražnjim vratima Škode. I probila staklo”, piše Slobodna Dalmacija.

Tajnik baseball-kluba Nada Sergej Vejnović odmah je krenuo u potragu za Matejem iz Velike Gorice, čiji automobil je razbijen, ne bi li mu se ispričao te objasnio da nije riječ o mržnji, već o slučajnosti.

“Dogodilo se stvarno nenamjerno, od petstotinjak loptica jedna je ‘pobjegla’, preletjela ogradu.  Napravili smo štetu, priznajemo, željeli smo odmah doći do vlasnika vozila, platiti sve u potpunosti i ispričati se na doživljenoj neugodnosti. Malo su nas pogodili napisi u medijima da je riječ o nekakvoj mržnji, ma nema mjesta tome. Kako nekome može uopće pasti na pamet takva stvar… Ovo je bilo zaista slučajno, krivi smo i nadoknadit ćemo sve”, ispričao je Vejnović za spomenuti medij.

“Razgovarao sam s Matejom, ispričao se, kazao mu što se zapravo dogodilo. Bio sam u policiji, potpisali smo izjavu, dali sve podatke, dobit će zapisnik o cijelom događaju, tako da može prijaviti sve osiguranju i sva će šteta biti podmirena. Događa se, ali one priče o nekakvoj mržnji ili gdje mi to živimo su stvarno nepotrebne. Nismo ni mi najsretniji jer nam je igralište u centru grada, strepimo nakon svake ispucane lopte. Da se nas pita, bili bismo daleko od Starog placa i ovakve se situacije sigurno ne bi dogodile. Nadamo se u skoroj budućnosti biti negdje daleko, na kraju grada, da se ne bi dogodila neka slična situacija”, zaključuje.


Komentari