ZLOČIN IZ POTREBE? Provalio u glazbeni studio u Dubravi i ostavio nevjerojatnu poruku (FOTO)

Foto: Flickr

Je li provalnik uspio opravdati krađu?

Članovi zagrebačkog benda Manntra doživjeli su zapanjujuću krađu. Naime, nepoznati počinitelj provalio je u njihov glazbeni studio u Dubravi te im ukrao kompjuter i ostalu opremu. Krađa možda ne bi bila toliko čudna da počinitelj nije ostavio poruku isprike kojom se pokušao opravdati.

” Oprosti, ja sam siromah i moram prehraniti obitelj.”, napisao je u poruci članovima benda.

Facebook/Manntra
Facebook/Manntra

Unatoč isprici, Marko Matijević Sekul, frontmen benda, nije samo tako prešao preko ove krađe. Na svom Facebook profilu objavio je fotografiju njegovog opravdanja te me uputio podulji odgovor.

“Sa punim razumijevanjem za tvoje osobne probleme ovim te putem molim da mi vratiš kompjuter i svu opremu koju si odnio iz mog studija. Tvoju poruku da si to učinio u nuždi potpuno razumijem ali očekujem da i ti također razumiješ da je ta oduzeta oprema moj alat i sredstvo s kojima zarađujem svoj svakodnevni kruh. Da bolje shvatiš moju situaciju, u prisvojenom kompjuteru je moj rad u zadnjih 5 godina. Vjerujem da ti je jasno da si me ovim tvojim postupkom doveo u kompliciranu životnu i poslovnu situaciju.”, objasnio je Matijević.

Moli za suradnju

Nepoznatog siromaha također je zamolio za suradnju te mu ponudio da sam predloži način preuzimanja ukradene robe.

“Molim te za suradnju te predlažem da mi se javiš s nekog nepoznatog (javnog) telefona te predložiš način preuzimanja moje opreme uz razumnu naknadu. Ukoliko ovo uspijemo realizirati u sljedeća 24 sata, izbjeći će se sve daljnje komplikacije koje mogu proizaći iz ovog čina. Zahvaljujem unaprijed na tvom razumijevanju.”, zaključio je Matijević, ostavivši u potpisu svoj broj telefona i popis opreme koja je otuđena.

Iako je većina fanova benda podržala Matijevićevu objavu, pojedinci su ipak pokušali opravdati čin krađe.

“Pa dobro jesam li ja jedini koji je voljan prihvatiti da bi situacija možda bila istinita i da bi možda, samo možda netko zaista uradio zločin iz potrebe!?! Jesam li ja jedini tu koji bi mogao prihvatiti situaciju da je netko otuđio ove vrijednosti i grizao se zbog toga? U ovo doba neposredno nakon blagdana vi ovako osuđujete , a niti ne znate je li to istina ili nije.”, objasnio je Mario.

Što vi kažete? Je li provalnik uspio opravdati krađu?

 


Komentari