Život u novom zagrebačkom kvartu? ‘Umjesto stanova od 64 kvadrata dobili smo 46, curi voda, lift ne radi, upitno je hoće li biti mjesta u školi za svu djecu…’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Novi stanari Podbrežja od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića preuzeli su ključeve stanova i zapisnike o njihovoj predaji prije dva tjedna. No, prema dosadašnjim tvrdnjama i viđenom, čini se da je i u ovom slučaju jedno papir, a drugo stvarnost.

Kako piše Večernji, jedna se stanarka Podbrežja dostavila im je dokumente u kojima se kvadratura stana razlikuje na dva različita papira. Tako kaže da u zaključku kojim je dobila stan u socijalni najam stoji da ima nešto više od 64 četvorna metra, a u zapisniku pri predaji stana da je kvadratura 46 četvornih metara. Najamnina za 64 kvadrata iznosi oko 170 kuna mjesečno, a za 46 kvadrata je 120 kuna.

Ne želim ispadati nezahvalna jer svi smo mi sretni što smo dobili stanove od Grada, ali ipak je riječ o 20 kvadrata, a mi smo peteročlana obitelj, kazala je za Večernji i dodala kako se nada da joj se najam neće naplaćivati po višoj cijeni. Također kaže da se neće žaliti Gradu jer ne želi ostati bez četvornih metara koje je dobala.

Nema mjesta u školama za djecu?

Još je tu problema – curi kod sifona, slab je protok vid, ne radi lift, nema tehničkih uvjeta za internet… sve to samo su neki od problema s kojima se stanari bore No, postoji još veći – stanari trenutno ne znaju kamo će njihova djeca u školu, budući da mogu birati između Sigeta i Sloboštine, a iz obje su im škole kazali da nema mjesta.

U spomenutim školama navodno nisu očekivali da će biti toliko novih stanara, a da nova škola neće biti dovršena. U Gradskom poglavarstvu kažu da su održani sastanic s ravnateljima škola te da će u njima biti mjesta za svu djecu, no još ne znaju na koji način će biti provedeni upisi.

Što se tiče nedostataka u stanovima, u Gradu ističu da se popravci obavljaju te da svaki nedostatak u stanu treba prijaviti radnicima koji su još na terenu, no i djelatnicima Grada koji povremeno obilaze gradilište jer radovi na zgradama u novom naselju još traju. Što se tiče kvadrature stanova, piše Večernji list, u Gradu kažu da je moguće da se u zapisnicima potkrala greška jer su “brzo morali biti gotovi, kako bi ih gradonačelnik svečano podijelio”.


Komentari