ZIMSKE RADOSTI NA SLJEMENU: Crvenim spustom počela skijaška sezona na najvećem vrhu!

Bandić pozvao građane da dođu uživati u skijanju, bordanju i zimskim sportovima.

Skijaška sezona na Sljemenu je započela otvaranjem Crvenog spusta za građane, a u povodu početka sezone noćno skijanje će od 19:00 do 22:00 biti besplatno, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je svim Zagrepčanima uputio poziv da dođu na naš najveći vrh i da uživaju u skijanju, bordanju i zimskim sportovima.

Da bi uskoro i ostale skijaške staze mogle biti otvorene te da održavanje Snježne kraljice nije upitno, potvrdio je rukovoditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak.

„Zagrepčane trenutno očekuje samo Crveni spust jer još nismo uspjeli napraviti ostale staze, radimo na tome i naši topovi rade punom parom. Također, Snježna kraljica više nije upitna, na Crvenome spustu je u prosjeku 70 centimetara snijega koji smo dobro zalili vodom proteklih dana pa je zahvaljujući temperaturnomu minusu snijeg kompaktan i održavanje poznate sljemenske utrke nije upitno.“

sljeme-10

Punch i sanjkanje na Cmroku

Zagrepčanima se priprema još jedna zimska atrakcija – snijeg na popularnome zagrebačkom izletištu i sanjkalištu Cmrok.

„Na Cmroku ćemo napraviti snijeg, dođite svi vidjeti kako se s modernim topovima radi snijeg! U subotu ćemo otvoriti sanjkalište za naše najmlađe. Ljudi koji nemaju volje ići na Sljeme mogu s djecom doći na Cmrok na punch i sanjkanje“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Komentari