ŽIČARA SUKOBLJAVA STRANE: ZET tužio Državni inspektorat jer nisu dali zeleno svjetlo žičari?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Jer im je sanitarna inspekcija odbila dati pozitivno rješenje za izdavanje uporabne dozvole za žičaru Sljeme, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, ZET je podnio tužbu pri Upravnom sudu. Istu je zaprimio Državni inspektorat kojem je dospjela i tužba grada.

Ovu od ZET-a odbili su, a od grada odbacili jer grad nije ovlašteni subjekt. Podsjetimo, žičara nije dobila pozitivno rješenje jer stvara previše buke.

Ipak, da to nije problem smatraju i u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Kako su rekli za Jutarnji list, oni i dalje stoje kod svog mišljenja da inspekcija ignorira stručna mišljenja. “Državni inspektorat svjesno i namjerno krši zakon, bilo po pitanju vlastitih ovlasti, bilo po pitanju sadržaja propisa”, naveo je pročelnik Dinko Bilić.

Smatra i kako Inspektorat koristi činjenicu izostanka bilo kakve kontrole rada, a otkriva kako se čeka odluka o žalbi protiv rješenja od 14. lipnja 2021. godine. S druge strane, u Inspektoratu tvrde da su oni tu žalbu već odbacili. Za to vrijeme, sljemenska žičara zjapi prazna.

O svemu navedenom poslali smo upit ZET-u te ćemo isti objaviti po zaprimanju.


Komentari