ZGROŽENI ZAGREBAČKIM BOLNICAMA: Hrana im presudna za oporavak, a ono što dobiju je ‘nejestivo’

Foto: Slobodna Dalmacija

Naime, pacijentica iz Dalmacije fotografirala je dnevni jelovnik iz jedne od zagrebačkih bolnica, u kojoj je boravila oporavljajući se od operacija tumora na mozgu.

“Hrana je nejestiva, počev od doručka… Jednom smo za večeru dobili nespojivo, cvjetaču i jogurt, a sva hrana nam je redovito dolazila hladna” – kazala je za Slobodnu Dalmaciju.

U tom danu pacijentica je, kaže, dobila neko neprepoznatljivo varivo, ali i obrok s tjesteninom te juhu koja se na fotografijama ne vidi, a da je jelovnik vrlo loš potvrdili su za Slobodnu Dalmaciju i mnogi drugi pacijenti.

Ono što je pritom poražavajuće je to da ako imate novca, u jednoj drugoj bolnici možete lijepo za od 500 do 1000 kuna platiti jednosobni apartman na neurokirurgiji i možete hranu naručivati iz bolničke kuhinje, a sve u skladu s preporukama nutricionista i liječnika, navodi pacijentica.

Inače, nutricionisti su izradili detaljne protokole za prehranu po bolestima, ali se ti protokoli samo dijelom poštuju, i to kod dijabetičara i u nekim drugim stanjima (čir), dok je većina bolesnika, posebno onih onkoloških i traumatoloških, osuđena na siromašne obroke, iako im je hrana nakon operacija od presudne važnosti za oporavak.


Komentari