ZGADIT ĆE MU SE BOROVJE? Ivo Žinić na udaru zbog stana, govori kako su sve to laži i klevete

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

HDZ-ov župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić ne zna tko je sada u stanu na Borovju. Osim besplatnog korištenja državne kuće u Glini, također je koristio stan od 80 kvadrata u Zagrebu, u Ulici Bože i Nikole Bionde.

“Sve ove nekretnine dobio sam na korištenje i uredno, dakle, za sve posjedujem određenu dokumentaciju”, izjavio je Žinić za 24sata.

Medijske napise o korištenju stana i kuće ocijenio je kao laži i klevete, te rekao da su u medijima prisutne određene konstrukcije koje su bile prisutne i kod obnove obiteljskih kuća.

Žinić je rekao da je do 2008. godine plaćao najam za kuću u Glini, ali je izbjegavao odgovoriti da li je to nastavio činiti nakon 2008. Rekao je da je plaćao sve što je trebalo platiti, te opet ponovio da se u obnovi obiteljskih kuća pokušalo optužiti njega, ali da se sada pokazuje istina.

“Ako se dokaže bilo što da sam ja radio nezakonito po pitanju bilo koje nekretnine ili u mojim postupcima, evo neću se kandidirati za župana na sljedećim izborima”, izjavio je Žinić.

Također je izjavio da je stan na Borovju koristio do određenog vremena, ali na upit do kada je odgovorio da za sve postoji dokumentacija. Što se tiče kuće u Glini, rekao je da je u nju ušao 1995. godine legalnim putem i da nikoga nije istjerao. Rekao je da ne zna tko je trenutno u stanu i da nije istina da ga Ministarstvo branitelja pokušava iseliti iz njega.

“Ako sam bilo što nezakonito i nelegalno napravio, spreman sam odgovarati”, dodao je Žinić. U srijedu se proširila fotografija na kojoj je vidljivo kako je Žinić na portafonu selotejpom nalijepljena ceduljica s potpuno drugim prezimenom.


Komentari