ZG izbori: SDP-ovci se ne mogu dogovoriti, spekulira se o novoj kandidatkinji

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izbori za gradonačelnika Zagreba sve su bliže, a izgleda da su velike stranke nakon parlamentarnih izbora sve zbunjenije oko svojih kandidata.

Najviše se nagađanja i previranja trenutno odvija u SDP-u, oko kojeg se trenutno spekuliraju tri moguće opcije.

Aktualni šef zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras, još uvijek nije odustao od utrke za tu poziciju iako mu birači u Zagrebu na parlamentarnim izborima nisu bili baš skloni.

Pojavili su se i neki glasovi koji smatraju da bi SDP trebao podržati kandidaturu Tomislava Tomaševića. To je najkonkretnije komentirao Zlatko Komadina, a sam Tomašević je izjavio da bi bilo najbolje kada bi on bio jedini kandidat od centra prema lijevo.

Čini se da se sada u SDP-u pojavila i treća opcija, barem ako je suditi prema našem sugovorniku iz te stranke.

”Situacija je za SDP kritična, nemamo vremena za sukobe i raslojavanja, s kojima se očito ne prestaje, SDP-u treba potpuno novo vodstvo, jer nas je okružila paprena konkurencija, HDZ dugo nije bio ovako snažan, a tu je i platforma Možemo koja će u sabornici sasvim sigurno iskoristiti svoju politiku, pred nama nisu samo stranački nego i lokalni izbori. Na to se moramo usmjeriti u suprotnom nam se ne piše dobro”, ističe naš sugovornik kojemu se ne sviđa ideja da SDP kao svojega kandidata podupre Tomislava Tomaševića, prvog čovjeka ove lijeve platforme koja u Zagrebu namjerava rušiti Bandića.

”Mi smo takvih propusta već imali kada smo podržavali Anku Mrak Taritaš, nestranačku kandidatkinju, što nije urodilo plodom, SDP na lokalnim izborima u Zagrebu mora imati svojega kandidata, parlamentarni izbori su dokazali da to ne može biti Gordan Maras, ali moglo bi se promisliti o Mireli Holy. S dobrom kampanjom ona bi mogla ostvariti korektan rezultat”, smatra naš sugovornik te napominje da ni za ove posljednje rezultate ne treba kriviti samo Bernardića.

”Mi smo kolektivno podbacili, ne treba se zavaravati, istina Grbin i ekipa oko njega jesu osvojili najviše preferencijalnih glasova, liste su pogrešno skrojene, no bilo je tu i bezbroj drugih grešaka, nama interno treba restart”, zaključuje naš sugovornik.


Komentari