ČITATELJ ZGROŽEN SITUACIJOM U ZET-ovom BUSU: ‘Kontrola ušla tamo gdje nema stanice, a putnicima to nije dozvoljeno?’

Davor Visnjic/PIXSELL - ilustracija

“Vozač se zaustavio, a nije bila stanica i samo dopustio kontroli da uđe”, kazao je naš čitatelj koji smatra da ovim činom ZET krši pravila.

Naime, 12. rujna u 15:35 na trasi linije 123 (Črnomerec- Podsusedsko Dolje) čitatelj je naišao na situaciju u kojoj je vozač stao na cesti i dozvolio kontroli da uđe, iako to nije bila označena stanica. Odmah je zatražio obrazloženje, a kada ga nije dobio izašao je na stanici. Nije imao kartu, a odbio je dati podatke kontroloru jer smatra da je neovlašteno ušao u autobus.

“Kako je moguće da putnici ne smiju tako ulaziti i vozači im gotovo nikada neće otvoriti vrata ako nisu na stanici, a kontroli je to dozvoljeno, zapitao se.

Vezano za ovaj slučaj tražili smo očitovanje iz ZET-a.

Glasnogovornik ZET-a: “Utvrđujemo okolnosti”

O spornom slučaju informirali smo ZET, a ubrzo je stiglo obrazloženje od strane glasnogovornika Tomislava Jurića.

“Kolege rade na utvrđivanju okolnosti tog slučaja s kojim nismo bili upoznati do sada, nije dozvoljeno zaustavljanje vozača ako nije označena stanica. Jedino u izvanrednim situacijama vozač može zaustaviti autobus”, kazao je Jurić.

Nadodao je kako će ako bude potrebno poduzeti određene mjere vezano za tu situaciju i istaknuo kako je njima sigurnost putnika na prvom mjestu.


Komentari