ZET VAS ČASTI ZA DAN GRADA ZAGREBA: Ove vožnje morate isprobati

ZET

Iskoristite priliku i upoznajte Zagreb još bolje.

Prigodni program obilježavanja Dana grada Zagreba, u utorak, 31. svibnja i ove godine tradicionalno podrazumijeva besplatne vožnje ZET-ovim turističkim autobusima, uz prethodno preuzete ulaznice u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Josipa Jelačića.

Crvena linija, koja polazi u 10, 12, 14 i 16 sati, prometuje užim gradskim središtem, dužine je 12,5 kilometara te ima šest usputnih stajališta.

Zelena linija obuhvaća šire područje grada, sve do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz sedam usputnih stajališta kroz 32 kilometra i polascima u 12 i 15 sati.

Podsjetimo, polazno stajalište je u Bakačevoj ulici, podno Kaptola. Vozila su opremljena sustavom koji putnike na osam jezika upoznaje s gradskim znamenitostima duž trasa kojima prolaze.

Uz to, na Dan Grada u prometu će od 10 do 19 sati biti i turistički vlakić ZET-a koji uobičajeno u dane vikenda vozi gradskim središtem.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””] Pozivamo i na besplatnu kružnu vožnju starim turističkim tramvajem iz 1924. godine, također u 10 sati sa Trga bana Jelačića. U tramvaju će dodatni zagrebački ugođaj pružiti Puhaći orkestar ZET-a, a tramvaj će u prometu biti do podneva.[/box]

>>>ZAGREPČANI, NE PROPUSTITE: Ovo je mjesto na kojem možete podići – PURGERSKU DOMOVNICU!

>>>DAN GRADA ZAGREBA: Svečana proslava uz jednu fantastičnu novost (FOTO)

 

Komentari