ZET uvodi odličnu novost: Dežurna kombi vozila za osobe s invaliditetom

autobusi.org

Ova novost iz ZET-a uvelike će olakšati život osobama s invaliditetom.

Zagrebački električni tramvaj svakodnevno ulaže napore u razvoj i podizanje kvalitete prijevozne usluge za sve korisnike, a posebnu pažnju posvećuje upravo najosjetljivijim korisničkim skupinama, poručuju uz najavu odličnog noviteta.
Usluga prijevoza osoba s invaliditetom dodatno je proširena pa će specijalizirana kombi vozila korisnicima biti na raspolaganju i nakon uobičajenog, dosadašnjeg radnog vremena, odnosno kroz cijeli dan – 24 sata dnevno.

Podsjetimo i kako je u utorak održan sastanak Anke Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i gradonačelnika Milana Bandića. Tada su dogovorene i druge bitne promjene za osobe s invaliditetom.

Slošnjak je podsjetila da je dogovoreno da se u 142 niskopodna tramvaja ugrade aluminijske preklopne rampe za nesmetan ulaz osoba s invaliditetom, a Grad će u ovoj godini za potrebe prijevoza osoba s invaliditetom nabaviti četiri tzv. londonska automobila. Riječ je o vozilima koja su potpuno prilagođena osobama s tjelesnim oštećenjima, za slijepe i za gluhe osobe.
Grad Zagreb će sufinancirati prilagodbu vozila taksi-prijevoznicima koji nemaju prilagođeno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom, bez obzira je li riječ o nabavci novog vozila ili prilagodbi vozila koji već imaju.

Također, pravobraniteljica je dodala da će pokrenuti inicijativu da se privatni stambeni objekti prilagode te da se u njih ugrade liftovi. Zbog toga će neke odredbe GUP-a trebati mijenjati kako ne bi bile preprekom te kako bi se osobe s invaliditetom, sukladno zakonu, lakše kretale.

>>>Sjajne novosti za osobe s invaliditetom: Taksisti će se educirati za vožnje pasa, stižu i promjene u tramvaje


Komentari