ZET uvodi jeftiniju vožnju za područja Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika

Facebook/ Zakaj volim Zagreb

Novost iz ZET-a razveselit će mnoge.

Zahvaljujući potpisanim ugovorima između ZET-a i Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika, od 1. će ožujka spomenuti gradovi i općine pripadati jednoj i to II. zoni u kojoj će se primjenjivati jednaka tarifna politika kakva je na snazi na cijelom području grada Zagreba, odnosno u I. zoni.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]U praksi to znači kako će javni prijevoz biti dostupniji i onim putnicima koji usluge ZET-a koriste u drugoj zoni. Na tom području također će se moći koristiti karte po cijeni od 4 kune za vožnju od 30 minuta. Za vožnje duljim relacijama na raspolaganju će i u drugoj zoni biti karta valjanosti 90 minuta i cijenom od 10 kuna. [/box]

Podsjetimo, dosadašnji je tarifni model prometnu mrežu dijelio u 4 zone, a u izdvojenim gradovima i općinama za putovanje je bila dostupna pojedinačna karta po cijeni od 10 kuna i trajanja 30 minuta.

>>>IDU KO ‘LUDE’: Građani se pomamlili za jeftinim kartama, ali imaju i zamjerke

Napominjemo kako je za putovanje u svakoj pojedinoj zoni potrebno imati i odgovarajuću kartu. Prijelaz između prve i drruge zone ostao je nepromijenjen.

Pojedinačne papirnate karte vrijedit će za vožnju u jednom smjeru, dok se elektroničkim karticama može putovati bez obzira na smjer, stoji u izvješću ZET-a.

>>>Odzvonilo švercanju u tramvajima? Građani oduševljeni kartama, prodavačice kažu ‘nema boljeg artikla’


Komentari