ZET UPOZORAVA PUTNIKE: Ovo je prouzročilo brojne nesreće

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Prvi dani proljeća, uz sunčanije vrijeme i ugodnije temperature, polako mijenjaju i prometnu sliku našega grada u odnosu na zimsko razdoblje.

U skladu s toplijim vremenom, na gradskim cestama očekuje se sve veći broj pješaka, vozača bicikala, mopeda i motocikala, kao i rekreativaca koji se kreću neposredno uz tramvajske i autobusne koridore. Upravo kretanje uz koridore kojima prolaze vozila viših kategorija te nekorištenje pješačkih prijelaza, bitno povećava rizike od nezgoda.

Odgovorno ponašanje svih sudionika u prometu od velike je važnosti, a posebnu pažnju sigurnosnom aspektu posvećuju i vozači tramvaja i autobusa, poručuju iz ZET-a.

Podsjećaju i kako je zaustavni put tramvaja i autobusa znatno  duži od drugih vozila zbog čega je potrebna dodatna pažnja tijekom kretanja, a kako bi izbjegli nesreće i teže posljedice, naši su vozači često prisiljeni naglo kočiti, stoga putnicima preporučamo držanje za rukohvate tijekom cijele vožnje.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]U većini dosadašnjih nesreća, nažalost, zbog korištenja slušalica i uređaja za reprodukciju glazbe, pješaci nisu mogli čuti zvučna upozorenja, a takva praksa općenito umanjuje primanje informacija iz prometnog konteksta. [/box]

Samo zajedničkom suradnjom, međusobnim uvažavanje svih sudionika i prihvaćanjem sigurnosnih preporuka, naši nam sugrađani pomažu ostvariti još veću razinu sigurnosti koja je imperativ svakog profesionalnog prijevoznika, zaključuju u ZET-u.


Komentari