ZET SE OGLUŠIO O BANDIĆEVE NAREDBE: Obećao besplatan prijevoz za blagdan, a vozači naplaćivali karte

Facebook

Naplaćivali prijevoz unatoč obavijesti da je besplatan.

Na službenom glasilu Grada Zagreba rečeno je da će, u povodu blagdana Svih Svetih 31. listopada te 1. studenog, tramvajski i autobusni prijevoz prometovati besplatno na svim linijama javnoga prijevoza na području Grada.

“U želji da dani kada se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih proteknu kako i priliči našemu gradu, pozivamo sugrađane da njihova posljednja počivališta pohode organiziranim linijama javnog prijevoza”, pisalo je još prošlog tjedna.

Unatoč tome građani su se žalili da pri ulasku u autobuse vozači i dalje naplaćuju karte. Jedan od slučajeva zabilježen je u autobusu 268 na Glavnom kolodvoru, koji povezuje Zagreb i Veliku Goricu. S obzirom da ova linija podrazumijeva dvije zone, a Veliko Polje granica je 1. tarifne zone ZET-a za Grad Zagreb, građani do te destinacije ne bi trebali plaćati javni prijevoz.

Ali, vozači ne upozoravaju građane pri ulasku u vozilo da kartu za 1. zonu ne trebaju platiti. Linija 268 inače je jedna od opterećenijih, a putnici se učestalo žale na kašnjenje. Dnevno se ovom linijom preveze i do 30 tisuća ljudi.

 

Oglasio se i glasnogovornik ZET-a

“Mediji su objavili vijest o posebnoj regulaciji prometa o kojoj su obaviješteni i vozači ZET-a”,  kazao je Tomislav Jurić za Večernji. Glasnogovornik ZET-a dodao je i da vozači ne mogu znati kamo putuju građani. Na upit zašto na autobusima nema upozorenja za građane o plaćanju prijevoza, glasnogovornik je kazao da ZET nije u mogućnosti lijepiti obavijesti na oko 600-tinjak autobusa.

Čitateljica Večernjeg ispričala je situaciju  u ZET-ovu autobusu 205 Dubrava – Bidrovec.

“Vozač je napao moju poznanicu i nije je htio pustiti u bus iako mu je napomenula da je danas besplatan prijevoz. Vozač je odgovorio da ne zna o čemu ona priča i ako se želi voziti da kupi kartu”,  napisala je Elizabeta. Nadodaje da vozač ne želi pustiti ljude u autobus te i dalje naplaćuje karte za prijevoz.

Vrijedi elektronička naplata prijevoza

Elektroničke naprave za naplatu prijevoza i dalje su aktivne. Jedan je muškarac rekao da je vrijednosnu kartu prislonio na uređaj u tramvaju koji je, kao uobičajeno, skinuo 10 kuna za prijevoz.

Mnogi Zagrepčani jutros su također plaćali karte u tramvajima, a u pojedinim su se provodile i kontrole karata.

>>>BLAGDAN SVI SVETI: Uvode se besplatne izvanredne linije prema grobljima

 


Komentari