ZET se očitovao o problemu satova na aparatima koji kasne

FOTO: Facebook/ Marija Lugarić

Građani bi trebali obratiti pažnju na sat prije poništavanja karata te o evenutalnim nepravilnostima obavijestiti vozača.

ZET-ove polusatne karte za četiri kune pravi su hit, no što kada one ne vrijede 30 nego 10 minuta, i to ne vašom greškom? Naime, satovi na aparatima za poništavanje karata ponovo kasne, što je primijetila i Marija Lugarić, bivša SDP-ova saborska zastupnica i voditeljica ureda europarlamentarca Tonina Picule. Zabilježila je situaciju u kojoj se našla je i javno objavila fotografiju kako bi upozorila javnost.

“ZETovci, poštelajte satove na aparatima za poništavanje karata. Ovaj jutros u šestici kasni 20min, što u praksi znači da mi polusatna karta vrijedi – 10min (poništena u 8.40 zapravo i trebala bi vrijediti do 9.10, ali je registrirano da poništena u 8.20 i “vrijedi” do 8.50)”, napisala je Lugarić i priložila fotografiju.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da je vrijeme na aparatima krivo. Ista stvar dogodila se i u veljači, nedugo nakon što su karte uvedene, a malo je reći da putnici nisu bili oduševljeni. Baš kao i sada, mnogi su potvrdili da se to i njima dogodilo.

Zbog ovog problema, koji se ponavlja već nekoliko mjeseci, kontaktirali smo ZET.

>>> Oprez! Zbog ovog ZET-ove polusatne karte vrijede samo 10 minuta

Očitovanje ZET-a

Iz ZET-a su kazali da elektroničku naplatu prijevoza čini više informatičkih sustava.

“Iako se automatizmom, ali i internim provjerama, kontinuirano ispituje točnost sustava na više od 500 uređaja, koliko ih je istovremeno u funkciji, moguće su nenamjerne pogreške kao i u svakom računalnom sustavu. Odmah po zaprimanju informacije uputili smo na teren servisne ekipe. Putnicima se ispričavamo na neželjenoj situaciji te im zahvaljujemo na dojavi”, stoji u odgovoru iz ZET-a.

>>> ZET ima asa u rukavu? Pripazite na ovo kad ‘cvikate’ polusatne karte


Komentari