ZET progovorio o optužbama za mito u njihovim redovima: ‘Smjesta smo pokrenuli istragu’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Nedavno nam se u redakciju javio Zagrepčanin s ozbiljnom optužbom na račun vozača ZET-a koji je u subotu vozio putnike  na relaciji s Mihaljevca prema Sljemenu.

Zagrepčanina šokirala scena u autobusu za Sljeme: ‘Molio sam Boga, stvarno žalosno’

Kako on tvrdi, primijetio dogodilo se nešto što smatra neprimjerenim ponašanjem. Rekao nam je da je vidio kako su mladići s biciklima dali novac vozaču autobusa kako bi smjeli unijeti bicikle.

“Jedan je stariji gospodin napao vozača da kako uopće dopušta unošenje bicikala, na što ovaj odmahuje rukom, a netom prije polaska jedan od mladića dolazi do vozača i turne nekoliko novčanica na pult za prodaju karata”, napisao nam je čitatelj.

Foto: ZET

ZET neugodno iznenađen

“Najviše od svega me zgrozilo ponašanje vozača. Nije riječ o nekoj kratkoj liniji. Tu je vožnja uzbrdo, serpentine, oštri zavoji, putnici stoje… Molio sam Boga da se pri svakom skretanju bicikli ne prevrnu i ozljede dva dječaka koja su stajala pored, rekao je.

Novost u gradu unijela nemir među Zagrepčane: ‘Putujte malo da vidite kako se to vani radi’

Situacija je šokirala Zagrepčane, kao i naše čitatelje nakon što smo objavili priču. O svemu smo se raspitali i u ZET-u, a oni su nam rekli da su našom dojavom neugodno iznenađeni te da su promptno reagirali.

“Neugodno nas je iznenadila opisana situacija, s obzirom na to da je prijevoz bicikala autobusom, na za to predviđenim nosačima besplatan, dok prijevoz bicikala unutar autobusa nije dozvoljen iz sigurnosnih razloga”, kažu u ZET-u.

Autobus za Sljeme, Ilustracija ((Foto: Bruno Konjevic/CROPIX)

Apeliraju na putnike

“Prema vašoj dojavi promptno smo pokrenuli interni postupak kako bi se ispitale okolnosti ovih navoda, jer je riječ o ozbiljnoj optužbi koja se vozaču stavlja na teret.

Ljudima pukao film zbog problematične autobusne linije: ‘Stojimo tu k’o majmuni svako jutro’

Ljubazno molimo cijenjene korisnike da u takvoj situaciji promptno kontaktiraju ZET s informacijama o datumu i vremenu putovanja, stajalištu s kojeg su krenuli, smjeru vožnje te eventualno garažnim brojem ili registarskom oznakom vozila kako bi se takvi događaji ispitali i poduzele odgovarajuće mjere”, dodali su.


Komentari