ZET-ovu kartu od sada ćete moći kupiti putem aplikacije, a pokaz ‘napuniti’ preko portala

Ilustracija: Ivan Klindić

Modernizacija poslovanja i aplikacija koja će podići standard usluge

Ako se nađete u busu ili tramvaju bez lipe u džepu, a nemate novca ni na bankovnom računu, ne brinite, ZET sprema novo rješenje.

Naime, polusatnu ZET-ovu kartu od četiri kune, kartu od sat i pol za deset kuna ili “međukartu” od šest kuna (koja tek treba biti uvedena) odsad ćete moći kupiti putem aplikacije MojZET na mobilnim telefonima. Račun za prijevoz moći ćete teretiti i na debitne i na kreditne kartice, piše Večernji list.

Ovaj softver za 1,8 milijuna kuna razvit će tvrtka King ICT. Ovom uslugom kupnja karata bit će pristupačnija i jednostavnija uz osobnu kontrolu troškova i mobilnost.

No, razvit će se i portal preko kojeg će građani moći nadoplatiti račun putem bankovnih kartica, kupiti i produljiti postojeće pretplatničke kupone, pregledati svoje stanje računa i upravljati osobnim postavkama.

Dakle, mobilnu aplikaciju i portal građani će moći koristiti i za “punjenje” mjesečnih pokaza. Zasad nije poznato kako će izgledati, a tvrtka King ICT imaju još sedam mjeseci za osmišljavanje konačnog rješenja. No, u ZET-u su uvjereni da će aplikacija i portal biti dostupni za sve Android i iOS sustave već početkom sljedeće godine.

Aplikacija se neće moći zlorabiti

Na ovaj način smanjit će se i potražnja karata na kioscima i kod vozača, a ubrzat će se i vozni red budući da putnici više neće kupovati karte usred vožnje. No, za razliku od SMS-ova, što je bila praksa četiri godine, ova aplikacija neće se moći zlorabiti.

Kontrolori će imati opciju “onemogućavanja validacije karata za vozilo u kojem se vrši kontrola karata”. Nakon dolaska na iduću stanicu, putnicima se validacija karata mora automatski ponovno omogućiti, bez intervencije kontrolora na kontrolorskom uređaju – način na koji se mora napraviti aplikacija opisuje se u natječaju u kojem, također, stoji kako se mora osmisliti interaktivna karta za središte ZET-a na kojoj će se vidjeti u svakom trenutku, gdje su točno kontrolori, piše Večernji list.


Komentari