ZET-ovi autobusi besplatno razvoze ljude za Praljkovu komemoraciju

sh.wikipedia.org

U ponedjeljak će se održati komemoracija za generala Slobodana Praljka, a u prometu se očekuju velike gužve oko dvorane Vatroslav Lisinski i na području oko crkve Sveta Mati Slobode. 

Zagrebačka policija već je izvijestila o zatvaranju i režimu prometa u zoni oko Lisinskog tijekom komemoracije i mise zadušnice u zoni crkve Sveta Mati Slobode. Pa je tako od 9:30 do 14 sati za sav promet, osim za bus ZET-a, zatvoren istočni i zapadni kolnik Trga Stjepana Radića od Ulice grada Vukovara do Paromlinske, a od 6 do 14 sati zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu na Trgu Stjepana Radića s istočne strane zgrade Gradskog poglavarstva Grada Zagreba.

Nadalje, od 9:30 do 14.30 sati zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa. Od 6 do 17 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu u Ulici don Petra Šimića s južne strane crkve Sveta Mati Slobode, a od 14 do 17 sati zauzima se desna prometna traka južnog kolnika Horvaćanske ceste od Ulice Hinka Wurtha do Ulice Hrgovići radi parkiranja većeg broja autobusa.

Osim zabrane prometa, posjetitelje komemoracije besplatno će razvoziti ZET-ovi autobusi.

Prigodni oproštaj od Praljka

Hrvatski generalski zbor najavio je kako će se prigodnim programom oprostiti od Praljka.

“Već nekoliko dana radimo na scenariju kako će to izgledati. Danas je to potvrđeno. Scenarij je iskoordiniran s obitelji i najbližim prijateljima”, otkrio je Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Hrvatski generalski zbor, koji i organizira komemoraciju, poslao je vlastito priopćenje medijima u kojem, osim uobičajenih servisnih informacija koje je već ponudila zagrebačka policija, otkriva i druge detalje.

Tako se navodi da je za 100% vojne invalide osigurano 30-ak parkirnih mjesta na istočnom parkiralištu Trga Stjepana Radića. Također, kao i policija, obavještavaju kako je svima koji dolaze u Zagreb osobnim automobilom ili autobusom osiguran slobodan i besplatan parking na prostoru Istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma, odnosno iza Inine zgrade.

S tog parkinga, osiguran je “kontinuirani besplatni autobusni prijevoz (ZET-ovim autobusima) s prostora parkirališta do Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski”. Besplatni prijevoz na komemoraciju Slobodanu Praljku trajat će od 9:30 i trajat će do 11:30 sati.

Nakon završetka komemoracije kreće organizirano vraćanje autobusima do Istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma. Pri kraju priopćenja, mole se svi stanovnici Grada Zagreba i okolice da koriste sredstva javnog prijevoza.


Komentari