ZET-ovci u emigraciji: Još od srpnja voze buseve po Dubrovniku

Zamislite koliko ZET ima prekomjernih vozača da ljeti može na nekoliko mjeseci poslati dvanaest svojih vozača na ‘sezonski rad’ na obali. Još zamislite sreću kada shvate da ih šalju u Dubrovnik, jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj.

Srećom, Dubrovnik zbog pune gradske blagajne ljeti može i podmiriti dio troškova. Ali zašto turističkom dragulju poput Dubrovnika uopće trebaju zagrebački vozači?

Ključ toga je masovno bolovanje vozača dubrovačkog Libertasa koje je zasigurno uzrokovalo velike glavobolje gradonačelniku Mati Frankoviću. Neslužbejno doznajemo da je više od 30 vozača uzelo bolovanje zbog tzv. ‘Sad se grabi’ sindroma koji se očituje simptomima poput vožnje ubera i iznajmljivanja apartmana, a čest je na obali u ljetnim mjesecima, pogotovo među domaćim stanovništvom.

Franković je nazvao svog zagrebačkog kolegu Milana Bandića, kojemu nije bio nikakav problem poslati u Dubrovnik 12 ZET-ovih vozača kako bi sanirali problem. Zagrepčani malo ljetuju u Dubrovniku, Dubrovčani boluju ili voze Uber, a turistička sezona ide dalje neometano. Svi sretni!

Blago nama, a i Dubrovniku, kad u Zagrebu imamo toliko vozača da ih možemo slati na profesionalna ljetovanja. Možda nam ‘gospari’ uzvrate uslugu i dođu voziti tramvaje Ilicom za vrijeme Adventa. A možda opet dođu voziti Uber.


Komentari