ZET-ovci između suza i bijesa: Bandić dao u prodaju njihovo odmaralište na Velom Lošinju

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Usred pandemije koronavirusa Zagrebački holding objavio je natječaj za prodaju nekretnina u vrijednosti od 61.513.475 kuna bez PDV.

U natječaju objavljenom na njihovim stranicama te u dnevnim novinama Holding prodaje nekretnine na moru te daje u zakup građevinska zemljišta u Samoboru i Zagrebu.

Dio hostela Zlatokrila na Velom Lošinju, odmaralište vila Milda i Depadansa također na Velom Lošinju, hostel Halugice u Puntu na Krku, odmaralište u Novom Vinodolskom, hostel Jelen i Loda u Skradinu spada u popis nekretnina sveukupne vrijednosti od 61,5 milijuna kuna koje Holding prodaje putem javnog natječaja, piše Večernji list.

Među nabrojenima je i odmaralište Zagrebačkog električnog tramvaja vila Milda na Velom Lošinju koje zajedno s depadansom procijenjeno na 17,8 milijuna kuna, a ona je bila ljetovalište od ZET-ovih radnika, dok bez nje nisu ostali kad su se izdvojili iz Holdinga te su tada priopćili kako “imaju vlasničku samostalnost u raspolaganju nekretninom u Velom Lošinju te da njezin vlasnik nije ZET”.

Vijest o prodaji izazvala je reakcije mnogih, a posebice ZET-ovaca.

“Mi smo kupili to odmaralište Vila Milda u Velom Lošinju. Kad su ušli u Holding, onda je odmaralište prešlo u neku novu jedinicu. Kad je ZET izašao iz Holdinga, nisu mogli dobiti Vilu Mildu jer je pripadala drugoj jedinici. To nije pravedno, to je nečuveno” rekli su radnici.


Komentari