Kako je ZET – ovac Zagrepčanki spasio večer: ‘Hvala dragom vozaču petice…’

Ilustracija: Ivan Klindić

Na račun djelatnika ZET -a više pršte kritike, nego pohvale. Uvijek je u pitanju isti popis problema – bahatost, agresivnost, nekultura… No, koliko god Zagrepčani vodili bitke i ratove sa ZET – ovcima, isto tako ne propuštaju priliku za uputiti zahvalu i pohvalu kada je u pitanju dobro djelo od strane naših vozača.

Tako je Zagrepčanka Lucija na svom Facebook profilu uputila zahvalu vozaču tramvaja koji joj je, uz puno truda, vratio izgubljeni mobitel.

“Nakon svih muka koje sam preživjela u Zagrebu danas sam još, kakav sam pehist, izgubila mobitel. Da stvar bude gora ispao mi je u tramvaju… Kad sam prošla sva mjesta gdje sam bila i ustanovila da sam ga stvarno izgubila u tramvaju, otpisala sam da ću ga pronaći. Ipak, nešto me nateralo da se još jednom nazovem na mobitel i netko se javio. Muški glas s druge strane mi je rekao da je vozač tramvaja i da je vlasnik mobitela koji sam nazvala ostavio mobitel u tramvaju. Na moje opće veselje rekao mi je da je trenutno na autobusnom kolodvoru, da vozi peticu i ide prema Prečku… Na što sam ja iste sekunde istrčala iz stana bez novčanika i trčala do prve stanice kod SC -a da ga pokušam presresti na Zagrepčanki. Naravno, opet je proradila moja loša sreća, jer mi je na raskrižju Zagrepčanke petica prošla ispred nosa.. Ponovno sam nazvala svoj mobitel da bi potvrdila da je to taj tramvaj koji tražim, uljudni vozač se opet javio i rekao da nema veze jer mu smjena završava uskoro, te da će izaći kod studentskog doma i tamo me pričekati. Tako je i bilo, na stanici me čekao mladi vozač koji mi je odmah pružio mobitel, predstavili smo se i zahvalila sam se.. I sad se želim opet zahvaliti dragom vozaču petice kojem sam od silne strke zaboravila ime (žao mi je) što mi je vratio mobitel. Hvala!  I također, želim se zahvaliti osobi koja je pošteno dala mobitel vozaču!! Mislim da ovo potvrđuje da ima poštenih ljudi u Zagrebu”, napisala je Lucija.


Komentari