ZET – ov vozač razbjesnio Zagrepčane: ‘Gotovo smo završili na prednjem staklu autobusa!’

Ivan Klindić

Jedna majka iz Zagrepa požalila se na društvenim mrežama, na vozača ZET – ovog autobusana liniji 217. Prema njezinim riječima, svojim postupcima je ugrozio sigurnost njezinog malog djeteta, ali i ostalih putnika u ovom autobusu.

Kako navodi, natjerao ju je da se s bebom u kolicima probija kroz gužvu do prvih vrata, a vozio je kao da “vozi krumpire”. Osim toga, kaže, vožnja s ovim vozačem daleko je od sigurne.

Njezinu priču prenosimo u cjelosti:

Ovo je gospodin vozač ZET – ovog autobusa, danas na relaciji Kvatrić-Struge, koji ugrožava sigurnost moga djeteta, mene i ostalih putnika toga autobusa. Radi se o busu 217 Struge koji je imao polazak s Kvatrića u 13h i 45min. Stanica na kojoj sam ja ulazila je bila Heinzelova. Ulaskom u autobus na druga vrata, razlog je taj sto samnom bilo moje dijete od 10 mjeseci u kolicima, stala sam na mjesto koje je označeno naljepnicom za dječja kolica.

Vozač se derao na mene, kao s brda na brdo, “kartu, kartu ” (nisam pošteno “sparkirala” kolica i zakočila ista ) i naravno, skužila sam da se tiče mene (nije problem mi kupiti kartu uopće jer se jednom mjesečno vozim tramvajem ili busom).

Situacija je takva da sam ja morala s dječjim kolicima ići kroz gužvu i gurati se do prednjih vrata da kupim kartu što sam naravno i učinila . Od vozača je jako bezobrazno bilo što nije mogao sačekati da se vratim s kolicima na to predviđeno mjesto, nego je krenuo kao da vozi krumpire u tom autobusu, zbog čega smo skoro moje dijete u kolicima i ja završile u prednjem staklu autobusa. Jedna gospođa, koja je stajala kod prednjih vrata, nakon nekoliko minuta vožnje mu se obratila s upitom zar mu mi putnici nismo važni, kako nas to vozi s obzirom na starije ljudi koji ne sjede, a mogu zbog takve vožnje pasti.

Naravno, ponašao se kao da se to njega ne tiče. Moj izlazak iz autobusa je bio na zadnjoj stanici. Po izlasku iz autobusa rekla sam mu da ću to sve prijaviti i upozorila ga da ću ga sada još i uslikati i sve objaviti na internetu. Naravno, gospodinove riječi su bile prijeteće, da maknem mobitel, da će mi ga zdrobiti, i da sam ja ljuta jer sam morala kupiti kartu. Iskreno, ne pada mi napamet biti ljuta jer kako svaki građanin Zagreba mora kupiti kartu tako moram i ja.

Drugi putnici današnje voznje u 13 sati i 45 minuta i ja mislimo da dotični gospodin treba snositi određene sankcije i mjere zbog ovoga što smo danas doživjeli. U pitanju je bila sigurnost mojeg djeteta, mene i drugih putnika. Voznja s ovim vozačem nije sigurna. Zapaliti cigaretu čim prije je bilo važnije od naše sigurnosti, kao i mojih bijednih 4kn za kartu

Ispod njezine objave javili su se brojni sugrađani koji su imali loše iskustva s ovim vozačem. Kako navode, vozi ZET – ov autobus već godinama, mnogi su ga i prijavljivali zbog samovolje, nesigurne vožnje te “šerifovskog” ponašanja, no bez rezultata.

Za komentar smo se obratili i ZET – u iz kojeg su nam priopćili kako je pokrenut odgovarajući postupak zbog navedene situacije.

“Upoznati smo s konkretnim slučajem, a korisnici smo uputili ispriku te je  pokrenut i odgovarajući postupak. Prema unaprijed određenoj proceduri u tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do neugodne situacije, jer nam je od izrazite važnosti korektna suradnja između korisnika prijevozne usluge i prometnog osoblja” , odgovorili su nam iz ZET – a.


Komentari