ZET – ov vozač napao sugrađanku: ‘Mrš, đubre jedno, sad ću ti policiju zvati!’

hr.wikipedia.org

Na stranicama ZET – a detaljno je objašnjen prijevoza kućnih ljubimaca.

Zagrepčanka Tanja imala je u utorak navečer neugodno iskustvo sa vozačem ZET – ovog busa na liniji 115. Kako je navela, cijeli događaj je započeo zbog psa od puna 4 kilograma, a eskalirao je lavinom uvreda i ružnih riječi koje je joj je vozač busa uputio.

Cijeli tijek razgovora Tanja je opisala u Facebook grupi “Moj Zagreb”:

“Situacija sljedeća: Vrbani jučer 19:54 na liniji ZET – ovog busa 115. Na vratima sa sitnim kunama stojim sa malim psom (4 kg), torbom u koju stane, brnjicom… Vozač, stariji pred mirovinom. Neće oti cucek u moj autobus. Van, na taksi ili ‘odaj, govori mi. Imamo sve potrebno… Van! Jel ne čuješ …. Pobunili se putnici.

No, tip zatvara vrata u odlazi.  Za tri minute idući bus. Možemo li nas dvije? Imamo sve … Dapače gospođo, Izvolite. Ne, dovoljno je karta za vas. Pas je u krilu.  Za 10 minuta na Remizi evo 115. Fotografiram ih, dokumentiram za žalbu. Mrš, đubre jedno, sad ću ti policiju zvati. Ti ćeš mene slikati u MOJ autobus.

U pomoć stižu još dvojica. Tri na jednu. Uvrede pljušte, prevodioc se traži.  Istovremeno, desetak ZETOVACA gleda kroz prozore u smije se. Autobus nije vaš, radite u javnom servisu, ne poštuje putnike, vrijeđate, na javnom ste mjestu u javnom dobru koje ja plaćam…. zovite policiju. Hoćete s mog telefona? Je, moj je, ja ga dužim. M’rš, đubre …i ti i đukela.” opisala je situaciju i razgovor Tanja te priložila fotografiju spornog psa.

Facebook
Facebook

A što kaže  ZET ?

Na stranicama ZET – a detaljno je objašnjen prijevoza kućnih ljubimaca te uvjeti koje je potrebno ispuniti ukoliko se pas prevozi autobusom ili tramvajem.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]”Dopušten je prijevoz i kućnih ljubimaca, pod posebnim uvjetima. Psi visine do 30 centimetara, kao i mačke te druge male pitome životinje smiju se prevoziti, ali u odgovarajućim transportnim kutijama. Za njih se ne naplaćuje dodatna karta. Dopušten je i prijevoz pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, uz uvjet da pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, uz propisanu dokumentaciju, odnosno ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće. Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu ili onečisti vozilo tako da se vozilo mora povući u spremište na čišćenje. Zabranjen je prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima.”, navodi se na stranicama ZET – a. [/box]
Kako možemo vidjeti iz priložene fotografije te iščitati iz informacija koje daje ZET , pas gospođe Tanje nije veći od 30 centimetara, a ne djeluje niti opasno. Za komentar situacije zamolili smo i ZET putem službenog upita, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Komentari

Komentari