ZET NE ODUSTAJE OD ŽIČARE: Objasnili su nam o kakvoj žalbi protiv inspektorata oni pričaju, ’Nikakvo postupanje nije obustavljeno’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon teksta Jutarnjeg lista koji je istaknuo kako je odbačena tužba ZET-a vezana za odluku Državnog inspektorata vezano za žičaru Sljeme koja prema inspekciji, proizvodi previše buke tijekom rada, odgovorili su nam i iz ZET-a, odnosno iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

“Tužba ZET-a Upravnom sudu protiv rješenja Državnog inspektorata kojim je odbio prigovor ZET-a podnesena je 24. lipnja 2021. godine te da je postupak u tijeku”, ističu iz gradskog ureda u priopćenju kojeg potpisuje pročelnik Dinko Bilić.

Inače, Jutarnjem listu, Državni inspektorat rekao je i kako je ova tužba ZET-a, odbačena, no Bilić navodi kako su se oni žalili i na odbijanje žalbe.

Dvije žalbe i žalba na odbijenicu

Ponavlja dalje kako je tužbu podnio ZET jer je ZET formalno investitor gradnje žičare i u tom smislu jedini ima pravni interes, odnosno jedini može podnijeti upravnu tužbu. “Grad Zagreb i ZET podnijeli su identične prigovore na postupanje Državnog inspektorata, pri čemu je ZET-ov prigovor Državni inspektorat odbio i protiv rješenja o odbijanju je podnesena upravna tužba, dok je prigovor Grada Zagreba odbačen jer Grad Zagreb formalno-pravno nije investitor i po Zakonu o općem upravnom postupku nema pravi interes za podnošenje prigovora”, tvrdi.

“Dakle, nikakvo postupanje nije obustavljeno već je po dva identična prigovora ZET-a i Grada postupak u tijeku u odnosu na prigovor ZET-a, pri čemu se oko svih aktivnosti provodi koordinacija i suglasno postupanje ZET-a i Grada”, zaključio je.

Komentari