Žestoki okršaj u ZET-ovom autobusu: Vrijeđalo se od pasa do branitelja, a sve zbog jedne stvari

FOTO: I. Radić

U nedjelju u prijepodnevnim satima na autobusnoj liniji 109 (Črnomerec – Dugave) došlo je do incidenta između dvije putnice i ZET-ovog vozača, sve zbog psa jedne od putnica.

Sukob je počeo kada je vozač autobusa odbio krenuti dok gospođa po imenu Jasminka svom psu ne stavi brnjicu, no budući da ima problema s kralježnicom, nije se mogla sagnuti ispred busa da to napravi ranije. Riječ je bila o francuskom bulldogu većem od 30 centimetara i iako gospođa za njega ima brnjicu, ova pasmina ima specifičnu njušku, stoga brnjica nije adekvatna.

Cijela situacija zasmetala je iz nekoliko razloga jednoj putnici, koja je naglas održala monolog uz salvu uvreda upućenih državi, vlasnicima pasa, ali i braniteljima.

Glupa si. Toliko me iritirate s tim psima da ste odvratni. Svi kao vole životinje, a pola vas ne voli, samo serete i pišate po zgradama. Teška sirotinja, a konzerve kupujete, po tri psa imate. *ebote takva nacija. Kad vam čovjek veli istinu, svi se vrijeđate. To ne znači da čovjek mrzi životinje, ali pas je za kuću i dvorište, i to je amen. Ovo je debilizam. Sve samo droga i alkohol. Po tri psa.

I svi ste branitelji, od *ovna do *ovna. Fuj. *ebeš takvu naciju prodanu. Gadi mi se gdje živim. Kad vidim gospođu i gospodina da imaju dresiranog psa, to je čovjek, ovo ostalo je katastrofa. Samo prizivajte Isusa, možda i dođe.

Sve što sam rekla, to sve bacite u vjetar. Bolje da i nisam rekla. Svatko se sjeti neki zakon uvesti, ali da bar taj zakon vrijedi. Najbolje da uvedemo i žirafe i lavove u javni prijevoz, to je već postalo normalno“, komentirala je putnica dok se drugi putnik složio s njom.

Sve što ste rekli je istina, ali istina je voda duboka, kako je rekao naš poznati pjevač“, prokomentirao je putnik i preporučio joj da svoje doživljaje i stajališta ispriča za neke novine.

Gospođa Jasminka rekla nam je da se s ovakvim incidentom susrela samo jednom te da bi u drugim situacijama svi bili uslužni i pomogli bi joj.

Imam cjepivo i sve papire kod sebe. Kupila sam i brnjicu, no u Hrvatskoj ne možete kupiti adekvatnu za francuskog bulldoga zbog specifične njuške. U trgovini su me i ismijavali, no ipak sam je kupila i nosim je uvijek sa sobom i držim na njušci. Moj pas je veći od 30 centimetara i prevelik je za prijenosnu kutiju. Prije nekoliko godina sam slomila kralježnicu i ne bih je ni mogla unijeti u autobus ili tramvaj u prijenosnoj kutiji u koju ne stane“, govori nam Jasminka.

Tisuću puta se, kaže, uvjerila u to da se muškarcima s velikim psima nikad nemaju problema jer im se nitko usudi prići.

U tom trenutku Jasminki se obratio i sam vozač autobusa.

Da nemate problema u autobusu ili tramvaju, pročitajte upute. Ako je mali pas, ide u nosiljku. Ako je veći, mora imati brnjicu. Pravite probleme gdje ne treba. Ako ste pročitali pravila, radije šutite“, rekao joj je.

Gospođa mu je odgovorila da neće šutjeti, da ima sve papire i brnjicu te da je riječ o malom, mirnom psu. Izašla je iz autobusa sa svojim psom i rekla nam da se nada da više neće svjedočiti ovakvim neugodnim incidentima.

U ZET-ovom pravilniku stoji: “Psi visine do 30 centimetara, kao i mačke te druge male pitome životinje smiju se prevoziti, ali u odgovarajućim transportnim kutijama. Za njih se ne naplaćuje dodatna karta. Dopušten je i prijevoz pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, uz uvjet da pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, uz propisanu dokumentaciju, odnosno ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće. Za njih se naplaćuje dodatna karta sukladno važećem Cjeniku.”

Na čijoj ste vi strani u ovom slučaju?


Komentari