ŽESTOKA RASPRAVA U ZAGREBAČKOM PARLAMENTU: ‘Kad date malo kumu, malo rođi, ne ostane puno za građane’

skupstina.zagreb.hr

Žustra rasprava u Gradskoj skupštini. 

Na prvoj sjednici koja se održala u srijedu uoči predstojeće sjednice Gradske skupštine situacija je bila poprilično napeta.

Na Gradskoj koordinaciji za ljudska prava gradski zastupnici raspravljali su o Izvješću o izvršenju proračuna za 2015. godinu.SDP-ov Dominik Etlinger istaknuo je najveći problem i najveću zamjerku u upravljanju gradom Zagrebom.

Kad date malo kumu, malo rođi, malo zemi onda ne ostane puno za građane koji pošteno uplaćuju novac u proračun, koji se ne isplaćuje ravnomjerno. To je problem Grada Zagreba za koji se nadam da će ubrzo završiti”, kritizirao je Dominik Etlinger.

Na njegove optužbe osvrnuo se HDZ-ov Mario Župan, koji smatra da krivac nije samo Zagreb. Tako se rasprava sa Izvješća o izvršenju proračuna još jednom pretvorila na međustranačko prepucavanje.

Župan optužuje bivšu Vladu kako je  napravila problem  svim jedinicama lokalne samouprave, no ima toga još, dodaje.

– Drugi problem su napravili s Planom gospodarenja otpadom. Zagreb je imao Plan, načelno, ali je ministar Zmajlović to poništio pa je Zagreb morao sjesti s tri županije i dogovoriti. Treća bitna stavka su EU fondovi- koliko je država otvorila natječaja da se mogu javiti, pa onda možemo pričati o EU fondovima – upitao je Župan.

Etlinger mu je na to poručio u revijalnom tonu: “Evo vam prilike! Vi ste jako dobri s prvim potpredsjednikom Vlade, pa kako imate vlast, vi sad jednostavno sve što je bilo krivo, to promjenite i mi ćemo vam svi pljeskati.”

Ova Vlada je više sredstava EU fondova povukla u prva četiri mjeseca nego vi tijekom cijelog mandata, zaključio je Mario Župan ovu raspravu koja je neodovljivo podsjećala na nedavnu sa sjednice Gradske skupštine.

Piše zagrebancija.com

 


Komentari