Ženi s tumorom se predstavila kao medicinska sestra pa je pokrala: ‘Imala je prljavu kosu, nema pola zubi i ima prljave nokte’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Obitelj Dražena Radovanovića iz Zagreba potreso je bizaran događaj. Prevarila ih je osoba koja se lažno predstavila kao medicinska sestra i ponudila se da će u bolnicu smjestiti njegovu majku koja boluje od raka. Međutim, nakon što je od obitelji izvukla novac, nestala je i doznalo se da je riječ o prijevari.

Lažna medicinska sestra u život obitelji Radovanić ušla je putem Draženove prijateljice Renate, koja joj je iznajmila apartman, doznaje Provjereno. U apartmanu se pojavila s maloljetnim djetetom, predstavila se kao medicinska sestra kojoj treba privrmeni smještaj jer joj dolazi rodbina iz Australije. Kad je saznala za slučaj Draženove majke, ponudila je pomoć.

“Mene prijateljica nazove i kroz sav taj očaj u kojem sam bio, ja sam rekao ok. Da će ona smjestiti mamu u bolnicu, organizirati sve pretrage i dogovoriti liječnika za pregled“, rekao je Dražen ekipi Provjerenog.

Draženovoj majci dijagnosticiran je tumor u trbušnoj šupljini i on šalje njezine nalazi osobi koja se predstavila kao medicinska sestra. Ona je zvala obiteljsku liječnicu Draženove majke i lažno se predstavila kao liječnica Sandra Horvat Meštrović. Organizirala je sanitetski prijevoz koji je bolesnu ženu iz Slavonskog Broda trebao prevesti u Zagreb.

Lažna medicinarka Draženovu je majku dočekala u trijaži. Navodna medicinska sestra se predstavila kao prijateljica, i to bliska s doktorom Antom Zvonimirom Golemom, kirurgom na zagrebačkom Rebru, koji tvrdi da za nju nije nikada čuo.

Nakon pregleda na Rebru, prevarantica je nazvala Dražena i rekla mu da ondje ne mogu primiti njegovu majku, ali i da mora obaviti test na koronavirus kako bi ju mogli odvesti kući. Draženova majka platila je test, ali rezultate nisu nikada dobili.

Imala je prljavu kosu, nema pola zubi i ima prljave nokte. No opet, zašto ne bi bila doktorica? Ona je mene znači zaprepastila svojim fizičkim izgledom. Tu mi je već izazvala sumnju. Doista, ona vadi ampule i gura meni štapić u nos, i to radi mami. I kaže da nosi u laboratorij i da će kroz 15-20 minuta dobiti rezultate i onda ćemo vidjeti što ćemo napraviti”, ispričao je Dražen, koji je došao po svoju majku na Rebro i tada prvi put vidio prevaranticu.

“U tom trenutku zovem frendicu i ona ju zove pita što je i kako se to ponaša, i da je neodgovorna, očitala joj bukvicu. Tada ona mene zove i vrišti na telefon jer shvaća da smo joj za petama”, ispričao je Dražen.

Prevarantica je pobjegla iz apartmana u kojem je odsjela i ostala dužna nekoliko tisuća kuna. Dražen i Renata slučaj su prijavili policiji, koja već ima nekoliko zabilježenih prijava protiv iste osobe.

Putem broja mobitela Dražen je prevarantici pokušao ući u trag, ali bez uspjeha. Navodno su uspjeli doći do brata njezinog bivšeg supruga, koji je potvrdio da je riječ o bivšoj šogorici o kojoj ne zna ništa već godinama. Zabrinjava i slučaj djeteta koje prevarantica vodi sa sobom, jer za vrijeme boravka u apartmanu nije išlo u školu.

“To je dijete govorilo samo: ‘Mama, volim te. Volim te’. To je bilo jedino i bio je na igricama. Ta neka veza je bila malo čudnjikava”, ispričala je vlasnica apartmana za Provjereno.

Dražen je majku prebacio u drugu bolnicu, ali žali zbog izgubljenog vremena koje je dragocjeno kod pacijenata s tumorom. Policija i dalje istražuje bizaran slučaj.


Komentari