Željko Uhlir optužuje Bandića: Gradonačelnik nije dao ni jedan stan ljudima koji su zbog potresa ostali bez doma

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir je u razgovoru za N1 televiziju prozvao Grad Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića da ne žele sudjelovati u obnovi Zagreba nakon snažnog potresa koji je hrvatsku metropolu pogodio prije desetak dana, prenosi Jutarnji list.

“Zagreb se izjasnio, gradonačelnik Bandić, da ne želi obnavljati grad Zagreb. Sam gradonačelnik je dao izjavu za medije da su građani sami krivi”, rekao je Uhlir za N1.

Državni tajnik kaže i da Grad neće dati ni financijska mi materijalna sredstva.

“Oni tvrde da nemaju raspoloživih stanova u koje bi se privremeno smjestili građani, a znamo da grad ima 4.800 stanova, od toga 800 bespravno useljenih”, kaže Uhlir te dodaje da Grad nijedan stan nije ponudio za smještaj građanima pogođenima potresom.

Uhlir kaže kako argumenti Grada vode u smjeru da gradska administracija ne želi sudjelovati u obnovi grada i ne želi svoje resurse staviti na raspolaganje građanima.

“Vlada je pred pitanjem kako će se ponijeti, hoće li isključiti grad i upravu ili će ići u nekom drugom smjeru koji ne želim sada prejudicirati”, rekao je državni tajnik za N1.

Stižu i prve reakcije na Uhlirove izjave.

“Koliko je meni poznato, Uhlir dolazi iz HNS-a, stranke koja je na državnoj razini u koaliciji s Bandićem pa ih pozivam da se ne prepucavaju preko medija”, komentirao je Mostov Marko Sladoljev.

Sladoljev pak smatra da bi država trebala prisiliti Grad Zagreb da sudjeluje u obnovi metropole.

“Kad je u pitanju gospodin gradonačelnik, mene ništa ne čudi. Građani sami obnavljaju svoje nekretnine da im ne bi propale. Umjesto da se sjedne i što hitnije napravi Zakon i krenu sa sanacijama. Bandić će vjerojatno izaći sa svojim projektom obnove Zgreba”, prokomentirala je Anka Mrak Taritaš.


Komentari