Željezničkim prugama kroz Hrvatsku opet će se kotrljati vlakovi HŽPP-a, evo i rasporeda

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Željeznički prijevoz od 11. svibnja ponovno će biti uspostavljen u unutarnjem prometu te će vlakovi voziti sukladno voznom red. No neki vlakovi privremeno neće voziti, a neće se prometovati ni međunarodno. S druge strane dio vlakova vozit će nedjeljom i blagdanom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji.

“Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova”, izvijestili su iz HŽPP.

Zbog radova na pruzi vlak 992 (Zagreb GK 14.25 – Kotoriba 18.00) polazi iz Zagreb GK u 15.10 sati, a vlak 2208 (Koprivnica 14.04 – Križevci 14.30 – Zagreb GK 15.33) polazi iz kolodvora Križevci u 15.10 sati. Od 11. svibnja na dionicama pruga na kojima se izvode radovi privremeno ne voze zamjenski autobusi.

Tako recimo sa Zagrebom neće biti povezane direktne linije s Vinkovcima, Požegom i Splitom. Vozni red drugih linija detaljnije možete pogledati odabirom relacije.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

S druge strane, s ciljem smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 preporuča se kupnja jednosmjerne i povratne karte on-line putem na prodaja.hzpp.hr ili putem mobilne aplikacije HŽPP KARTE.

Prijevozne karte mogu se kupiti 8. i 9. svibnja od 6.00 do 18.00 sati na blagajnama kolodvora Sesvete, Dugo Selo, Ivanić-Grad, Kutina, Zaprešić, Sisak, Karlovac, Rijeka, Ogulin, Zabok, Varaždin, Bjelovar, Vrbovec, Koprivnica, Virovitica, Vinkovci, Slavonski Brod, Nova Gradiška i Osijek, naveli su.

U subotu, 9. svibnja u Zagreb Glavnom kolodvoru blagajne će biti otvorene od 6.00 do 22.00 sata. S obzirom da je zgrada Zagreb Glavnog kolodvora oštećena u potresu, blagajne će biti izmještene u zgradu uz 5. peron kod ulaza u Importanne Centar, Trg Ante Starčevića 1.

Putnici koji pretplatne karte nisu koristili od 22. ožujka, a nisu podnijeli zahtjev za povratom neiskorištenog dijela karte, pretplatne karte moći će koristiti do 20. svibnja 2020. godine, zaključili su.


Komentari