Želite taksijem do zračne luke? Evo koliko ćete izdvojiti za taj luksuz

Iz zračne luke dovesti vas mogu samo, znatno skuplji, velikogorički taksiji.

Putnici iz zapadnog dijela grada koji nemaju prijevoz od novog terminala zračne luke do kuće, morat će pripremiti izdašnu svotu ukoliko požele ići taksijem. Primjerice, ako su iz Jankomira te odluče da ga taksist vozi obilaznicom, 31 kilometar s velikogoričkim taksijem koštat će ga 295 kuna. To je dvadesetak kuna više nego prije nešto više od mjesec dana kada je otvoren novi terminal. Viša cijena rezultat je duljeg puta do nove zračne luke.

“Bez obzira na to išli preko Domovinskog mosta ili preko starog terminala, put je dulji za dva i pol do tri kilometra.” kaže Renato Buđa, velikogorički taksist. Najviše će platiti, kažu u Udruženju auto taxi prijevoznika Velike Gorice, upravo stanovnici zapadnog dijela grada i Novog Zagreba.

“Do centra Zagreba put košta jednako kao i do Novog Zagreba jer se do Novog Zagreba mora obilaznicom ili starim putem, a do centra i Kvatrića može se preko Domovinskog mosta.” navodi Renato Buđa.

Putnici mogu samo – velikogoričkim taksijima

Putnici i ne mogu birati drugog prijevoznika žele li uzeti taksi iz zračne luke prema Zagrebu jer su taksi vozila registrirana u Velikoj Gorici jedina koja imaju koncesiju za područje toga grada, pod koji spada zračna luka.

S druge strane, zagrebački taksisti putnike mogu dovesti, no ne smiju nikoga povesti natrag. A putnika, konkretno spomenutog iz Jankomira, prevezli bi za stotinu kuna nižu cijenu.

“Jedinice lokalne samouprave propisuju najvišu cijenu taksi usluge, no najniža cijena nije određena. Cijene taksi prijevoza u Zagrebu među najnižima su u zemlji.” kaže Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb.

Dok njihovo udruženje start naplaćuje 10, a svaki kilometar 6 kuna, a u VG Taxiju cijena starta je 16, a kilometra 9 kuna. Razlog je tolike razlike u cijeni, kažu velikogorički taksisti, što pokrivaju površinski puno veće područje, a imaju manje posla od zagrebačkih taksista. Osim toga, vožnja s aerodroma velikogoričkim taksistima čini glavninu posla, a kad se vraćaju nazad također su prazni, pa moraju taj put nekako nadoknaditi. Istodobno, zagrebačkim taksistima prijevoz do zračne luke nije glavni izvor prihoda, pa si, smatraju velikogorički taksisti, mogu priuštiti poneku vožnju praznim autom nazad u Zagreb, piše Večernji list.

 


Komentari